Exporturile globale de semiconductori către Rusia s-au prăbușit cu 90% de când Statele Unite și aliații au impus controale asupra exporturilor

Exporturile globale de semiconductori către Rusia s-au prăbușit cu 90% de când Statele Unite și aliații au impus controale asupra exporturilor
scris 30 iun 2022

Exporturile globale de semiconductori către Rusia s-au prăbușit cu 90% de când Statele Unite și aliații au impus controale asupra exporturilor către această țară, din cauza invaziei sale în Ucraina, a declarat secretarul american pentru Comerț Gina Raimondo, transmite Reuters.

Raimondo a spus, la o conferință anuală a Departamentului de Comerț, că controalele impuse sectorului aerospațial al Rusiei îi distrug capacitatea de a genera venituri și de a sprijini aviația militară, scrie News.ro.

Fuziune în grupul de firme Atos Romania CITEȘTE ȘI Fuziune în grupul de firme Atos Romania

”Rusia ar putea fi forțată să lase la sol între jumătate și două treimi din aeronavele sale comerciale în următorii patru ani, pentru a le canibaliza pentru piese de schimb”, a adăugat ea.

Comentariile au venit la o zi după ce administrația președintelui american Joe Biden a adăugat marți cinci companii din China pe lista neagră comercială, pentru că ar fi sprijinit baza industrială militară și de apărare a Rusiei.

Statele Unite au lucrat cu aliații pentru a-l pedepsi pe președintele rus Vladimir Putin pentru invazia pe care Moscova o numește ”operațiune specială”, sancționând o serie de companii și oligarhi ruși și adăugând pe alții pe lista neagră comercială.

În timp ce oficialii americani au spus anterior că China respectă, în general, restricțiile, Washingtonul a promis că va monitoriza îndeaproape conformitatea și va aplica riguros reglementările.

Raimondo și-a dublat amenințările de ”a închide” principalul producător de cipuri din China, SMIC, dacă se constată că furnizează cipuri Rusiei.

”Ce se întâmplă dacă SMIC sau alte companii de semiconductori cu sediul în China sunt descoperite furnizând cipuri Rusiei? Le vom închide și putem să o facem, pentru că aproape fiecare cip din lume și din China este fabricat folosind echipamente și software din SUA și intenționez să-mi îndeplinesc acest angajament dacă va fi necesar”, a spus ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sua
semiconductori