Facebook a blocat conturile mai multor utilizatori care nu au activat opțiunea 2FA

Facebook a blocat conturile mai multor utilizatori care nu au activat opțiunea 2FA
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mar 2022

Încercarea Facebook de a-i proteja pe unii dintre utilizatorii expuși atacurilor s-a întors împotriva acestora, care, pentru că nu au reușit să activeze autentificarea în doi pași, s-au trezit că nu-și mai pot accesa contul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Încă de anul trecut, Facebook anunța că urmează să ia măsuri speciale pentru anumite categorii de utilizatori, care sunt mai susceptibili de a fi vizați de hackeri sau regimuri autoritate. Intrau aici politicieni, activiști, jurnaliști și alte categorii.

Apoi, la începutul lunii martie și aproape de termenul limită, Facebook le-a trimis acestora un e-mail prin care îi avertiza că mai au doar câteva săptămâni pentru a activa 2FA (Two Factor Authentication) și că, în caz contrar, vor pierde, cel puțin temporar, accesul la propriile conturi.

Facebook și-a făcut cont de TikTok CITEȘTE ȘI Facebook și-a făcut cont de TikTok

Aici au apărut problemele. Unii nu au reușit să activeze 2FA, fie că au întâmpinat probleme tehnice, fie că nu s-au priceput, în vreme ce alții nu au văzut e-mail-ul, care a ajuns direct în Spam.

Astfel, mulți din cei pe care Facebook și-a propus să-i protejeze nu au mai putut să-și acceseze conturile și se plâng acum că nu au nicio soluție pentru a rezolva situația.

Facebook încă nu a oferit o explicație sau o soluție celor afectați.

Sistemul 2FA adaugă un strat suplimentar de securitate, pe lângă nume și parolă, prin generarea unui cod temporar, care poate fi primit pe SMS (cea mai puțin sigură opțiune), printr-o aplicație dedicată (Authy, 1Password etc.) sau printr-un autentificator fizic, care reprezintă și cea mai sigură variantă.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
securitate
2fa