Facebook a concediat un angajat care l-a criticat pe Mark Zuckerberg din cauza lipsei de reacție față de postările instigatoare ale președintelui Trump

Facebook a concediat un angajat care l-a criticat pe Mark Zuckerberg din cauza lipsei de reacție față de postările instigatoare ale președintelui Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2020

Facebook a concediat un angajat care l-a criticat pe directorul general Mark Zuckerberg pentru lipsa de reacție față de postările instigatoare ale președintelui Donald Trump din această lună, din cauza unui tweet prin care a criticat tăcerea unui coleg pe această temă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Brandon Dail, inginer care lucra la interfața pentru utilizatori, a scris pe Twitter că a fost concediat pentru că l-a criticat public pe un coleg care a refuzat să includă o declarație de sprijin pentru mișcarea Black Lives Matter în documentele pe care le publica, scrie News.ro

Dail a publicat tweetul la o zi după ce s-a alăturat unor zeci de colegi, inclusiv șase alți colegi din echipa sa, în abandonarea biroului și scrierea unor obiecții pe Twitter la adresa modului în care Zuckerberg gestionează postările lui Trump, într-un protest rar în cadrul companiei.

GALERIE FOTO Protest în fața Guvernului, cu Viorel Cataramă în frunte CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Protest în fața Guvernului, cu Viorel Cataramă în frunte

”A nu face o declarație în mod intenționat este deja un gest politic”, a scris Dail în tweet-ul său, publicat pe 2 iunie. El a afirmat vineri că susține în continuare ceea ce a scris.

Facebook a confirmat caracterizarea dată de Dail concedierii sale, dar a refuzat să ofere informații suplimentare. Compania a anunțat în timpul protestului angajaților că nu va lua măsuri împotriva lor.

Dail nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Postările președintelui Trump care au dus la  protestul angajaților au inclus fraza considerată rasistă ”Atunci când încep jafurile încep împușcăturile”, cu referire la demonstrații anti-rasism și împotriva brutalității poliției, după uciderea afro-americanului George Floyd, pe 25 mai, în custodia poliției din Minneapolis.

Twitter a marcat o postare similară a președintelui, afirmând că încurajează violența. Facebook a optat să nu ia nicio măsură față de postarea prețedintelui Trump.

Zuckerberg și-a apărat decizia în timpul unei ședințe cu angajații din săptămâna respectivă. În timpul ședinței, Dail a scris pe Twitter că ”este absolut clar că conducerea refuză să ni se alăture”.

Dail și-a exprimat din nou obiecțiile  în această săptămână, după ce atât Facebook cât și Twitter au refuzat să penalizeze o postare a lui Trump referitoare la o teorie a conspirației lisită de dovezi referitoare la Martin Gugino, un protestatar în vârstă de 75 de ani care a fost grav rănit de către poliția din Buffalo, New York.

“Atacul lui Trump împotriva lui Martin Gugino este demn de dispreț și o încălcare clară a regulilor anti-hărțuire ale Facebook. Este din nou extrem de dezamăgitor că noi (și Twitter) nu am eliminat postarea”, a afirmat Dail.

Dizidența internă este deseori încurajată în giganții tehnologiei din Silicon Valley, dar companiile au fost acuzate că penalizează angajații care organizează și fac plângeri publice.

Google, divizie a grupului Alphabet, a concediat anul trecut cel puțin cinci activiști la locul de muncă, în timp ce Amazon a respins criticile legate de condițiile de muncă în depozitele sale, în timpul pandemiei de coronavirus.

Ambele companii au negat că au concediat angajații care și-au exprimat nemulțumirile.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
mark zuckerberg
donald trump