Facebook a lansat versiunea Instagram Lite în peste 170 de țări

Facebook a lansat versiunea Instagram Lite în peste 170 de țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2021

Facebook a lansat versiunea ''lite'' a serviciului său de partajare de fotografii și videoclipuri Instagram în peste 170 de țări, destinată zonelor rurale și comunităților izolate, care nu dispun de acces ultrarapid la internet, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Instagram Lite", care ocupă doar 2MB (comparativ cu 30 MB în cazul versiunii complete) și funcționează chiar și pe rețele 2G, poate fi descărcată pe dispozitive echipate cu sistemul de operare Android al Google, scrie Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Aplicația nu este disponibilă deocamdată în magazinul online al Apple.

"Echipele noastre au conceput versiuni lite ale aplicațiilor noastre pentru persoanele cu conexiuni lente sau servicii de date limitate, deoarece principiul nostru de bază este să nu lăsăm pe nimeni în urmă", a declarat Tzach Hadar, manager de produs în cadrul sucursalei Facebook din Tel Aviv (Israel), care a lucrat la crearea "Instagram Lite".

Aplicația include principalele caracteristici ale Instagram, permițând editarea și publicarea fotografiilor, adăugarea de reacții sub formă de GIF-uri și stickere sau partajarea înregistrărilor video.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

"Instagram Lite" nu permite însă utilizarea anumitor funcții, în special cele care sunt mari consumatoare de date, cum ar fi filtrele de realitate augmentată. De asemenea, aplicația nu afișează reclame.

Cu acest nou serviciu, Facebook își extinde strategia de cucerire a piețelor emergente, precum India sau Brazilia, unde marja sa de progres este mai mare decât în Europa sau Statele Unite.

Gigantul social media pare totodată că încearcă să consolideze sfera familiei sale de aplicații (Instagram, WhatsApp, Messenger), în pofida numeroaselor investigații pentru practicile anticoncurențiale de care este vizat în Statele Unite și în lume.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

"În ultimul an, Instagram a devenit pentru mulți un colac de salvare ce le permite să se conecteze cu cei dragi sau să găsească un mic moment de inspirație, fie că este vorba despre o fotografie cu nou-născutul unui apropiat sau despre o înregistrare video cu căței care descoperă zăpada", a scris compania.

Versiunea similară de Facebook - "Facebook Lite" - este disponibilă la nivel mondial de cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram lite