Facebook a păstrat filmările șterse de utilizatorii săi. Compania americană dă vina pe un bug

Facebook a păstrat filmările șterse de utilizatorii săi. Compania americană dă vina pe un bug
scris 4 apr 2018

Facebook este subiectul unui nou incident care cu siguranță nu va ajuta compania americană să-și repare imaginea după scandalul Cambridge Analitica.

În loc să elimine de pe propriile servere conținutul privat pe care utilizatorii săi au ales să-l șteargă, concret în acest caz filmările video, Facebook le-a păstrat într-o formă arhivată.

Descoperirea a fost făcută de un utilizator care a folosit funcția Facebook de descărcare a arhivei cu propriului conținut din cadrul rețelei sociale și a constat că filmări șterse cu ani în urmă încă există pe serverele companiei.

Fișierele pe care Facebook ar fi trebuit să le șteargă au fost realizate cu ajutorul unei facilități mai vechi, care transmitea filmările către server chiar în timp ce erau realizate direct din browser-ul web.

Facebook testează o opțiune care permite utilizatorilor să posteze comentarii private CITEȘTE ȘI Facebook testează o opțiune care permite utilizatorilor să posteze comentarii private

Facebook a recunoscut existența acestei proleme, punând-o pe seama unui bug. Reprezentanții companiei au mai spus că filmările în cauză nu au fost niciodată făcute publice și sunt șterse în prezent.

Nu este prima oară când Facebook este acuzată că folosește conținutul pe care utilizatorii săi nici măcar nu l-au postat. Compania americană a fost suspectată mereu că urmărește ce tastează utilizatorul în câmpul de postare și îl înregistrează chiar dacă acesta alege să nu-l publice.

Facebook are nevoie de un sistem funcțional prin care utilizatorii să-și poată șterge informațiile personale, dacă dorește să se alinieze legislației comunitare în materie de protecție a datelor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
video
filmari