Facebook ar putea include un serviciu de plăți în aplicația Messenger

Facebook ar putea include un serviciu de plăți în aplicația Messenger
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 mar 2016

Facebook ar putea transforma Messenger într-o aplicație care permite, printre altele, realizarea de plăți de pe telefonul mobil, informează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Informația, care nu a fost confirmată oficial, a fost publicată initial de site-ul de specialitate The Information, care a detectat, în spatele aplicației Facebook Messenger, linii de cod care vizează realizarea de plăți de pe mobil.

Utilizatorii Facebook pot deja să trimită bani către alte persoane prin intermediul Messenger, dar codul din spatele aplicației pentru iOS sugerează că Facebook are planuri mai mari.

Lansarea funcției de transfer de bani a fost decoperită, cu câteva luni înainte de anunțul oficial al companiei, tot prin analizarea codului sursă.

Facebook este cea mai mare rețea socială, cu circa 800 de milioane de utilizatori la nivel global. În România, numărul conturilor de Facebook este de aproximativ 8,4 milioane, din care 1,9 milioane aparțin persoanelor din București.

În 2015, Facebook a raportat un profit net de 3,69 miliarde dolari, în urcare cu 25,4% comparativ cu un rezultat de 2,94 miliarde dolari în 2014. veniturile au crescut cu aproape 44%, la 17,93 miliarde dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
plati mobile
serviciu plati
retea sociala