Facebook ar putea reintegra serviciul Messenger în aplicația principală

Facebook ar putea reintegra serviciul Messenger în aplicația principală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 apr 2019

În vederea viitoarei interoperabilității a serviciilor sale de chat, Facebook testează în prezent o modalitate în care funcțiile aplicației Messenger sunt readuse în aplicația Facebook de smartphone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Descoperirea făcută în codul aplicației de către cercetătorul chinez Jane Manchun Wong, arată o revenire la statutul dinainte de eliminarea funcționalității Messenger din aplicația Facebook.

Astfel, butonul aferent serviciului Messenger din aplicația Facebook, în loc să trimită la aplicația externă dedicată acestuia sau la instalare ei (în cazul în care nu există deja pe telefon) va deschide direct secțiunea de chat.

În forma actuală a testului, doar partea scrisă a comunicării poate fi realizată în aplicația Facebook. Pentru comunicare audio și video ori trimiterea de atașamente se va apela în continuare la aplicația dedicată.

UE: O investigație olandeză antitrust referitoare la Apple completează o investigație europeană CITEȘTE ȘI UE: O investigație olandeză antitrust referitoare la Apple completează o investigație europeană

Practic, este vorba de o revenire (fie și parțială) la modul în care funcționa Messenger în cadrul aplicației de Facebook înainte ca gigantul american să decidă separarea celor două prin crearea unei aplicații speciale pentru Messenger și eliminarea funcționalității din aplicația de Facebook.

Separarea celor două a permis Facebook să crească și să monetizeze individual cele două produse și, totodată, să optimizeze aplicația principală pentru rula mai rapid și a consuma mai puține resurse.

Aplicația dedicată serviciului Messenger a fost lansată în 2011, iar în 2014 a fost eliminată complet funcționalitatea acestuia din aplicația de Facebook.

Din câte se pare, readucerea funcțiilor Messenger în aplicația Facebook face parte din planul companiei de integrare a celor trei platforme de comunicare pe care le deține: WhatsApp, Messenger și Instagram Direct.

Conform unor surse anonime, o echipă compusă din mai multe zeci de oameni lucrează în prezent la interoperabilitatea celor trei servicii. Lansarea ar urma să aibă loc la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor.

Interoperabilitatea va aduce posibilitatea comunicării între utilizatorii celor trei servicii. Spre exemplu, un utilizator WhatsApp va putea trimite și primi mesaje de la un utilizator al aplicației Messenger.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
whatsapp
instagram