Facebook autorizează din nou dezbaterea cu privire la crearea SARS-CoV-2 în laborator

Facebook autorizează din nou dezbaterea cu privire la crearea SARS-CoV-2 în laborator
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2021

Facebook nu va mai cenzura mesaje care afirmă că SARS-CoV-2 a fost creat de către om sau în urma unei manipulări în laborator, după ce, de la începutul pandemiei covid-19, rețeaua de socializare a încercat să încadreze dezbaterea pe platformă și a suprimat numeroase ipoteze considerate teorii ale complotului, scrie site-ul de știri Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ideea că SARS-CoV-2 ar fi fost creat printr-o intervenție umană era cenzurată din februarie de către Facebook, însă în urma unor declarații recente ale unor cercetători cu privire la acest suboect, rețeaua de socializare își schimbă poziția, scrie News.ro.

Giganții IT se pregătesc să achiziționeze \ CITEȘTE ȘI Giganții IT se pregătesc să achiziționeze "piticii" din industria jocurilor

Potrivit unui reprezentant Facebook, contactat de site-ul de știri Politico, mesajele în care se afirmă că virusul a fost creat de către om nu vor mai fi suprimate automat.

”În lumina unor anchete în curs cu privire la originea covid-19 și în urma unor consultări cu experți în sănătate publică, nu vom mai suprima, pe aplicațiile noastre, afirmația potrivit căreia (boala) covid-19 este fabricată de către om”, declară un purtător de cuvânt al gigantului.

Rețelele de socializare sunt vizate, de un an de zile, de presiuni ale unor puteri publice care vor să încadreze discuțiile pe tema epidemiei.

Facebook este prima rețea de socializare care își revizuiește criteriile prin care definește ceea ce ține și ceea ce nu ține de complot.

FOTO Val de atacuri de tip sextortion scam via e-mail CITEȘTE ȘI FOTO Val de atacuri de tip sextortion scam via e-mail

Administrația președintelui american Joe Biden pare să fie principalul motor al acestei schimbări.

Șeful statului american Joe Biden a anunțat miercuri că, în acest stadiu, există doar două teorii plauzibile, potrivit cărora virusul fie provine de la un animal, fie dintr-un ”accident de laborator”.

Gigantul tehnologic al lui Mark Zuckerberg deschide calea, însă Twitter și YouTube par să nu aibă în vedere să-și schimbe politica de moderare cu privire la acest subiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
sars-cov-2