Facebook - condamnare în Austria

 Facebook - condamnare în Austria
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2021

Compania americană Facebook a fost condamnată de justiția austriacă pentru faptul că a informat doar parțial un utilizator al său cu privire la datele colectate fără știința lui, a anunțat ONG-ul NOYB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea Supremă a Austriei a estimat că Max Schrems, un militant pentru protecția datelor binecunoscut, nu a obținut din partea gigantului digital "toate datele brute și informațiile cruciale, precum baza juridică care ar permite prelucrarea datelor sale", potrivit organizației cu sediul la Viena, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Justiția austriacă a condamnat Facebook la plata a 500 de euro reclamantului și a acceptat să sesizeze pentru prima dată Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în legătură cu respectarea de către Facebook a cadrului juridic european în ceea ce privește utilizarea datelor clienților.

"Este (un pas) enorm", a comentat în legătură cu acest din urmă aspect Max Schrems.

El se află în fruntea unei echipe de juriști, în condițiile în care asociația sa a lansat o serie de plângeri pentru a forța companiile digitale să respecte viața privată a utilizatorilor.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

ONG-ul NOYB (None of your business; Nu este treaba voastră), fondat în 2018, are drept scop protejarea vieții private în online în fața GAFA (Google, Amazon, Facebook, Apple).

În luna mai, organizația a somat peste 500 de site-uri în Europa, cu privire la utilizarea de către ele a informărilor referitoare la cookies, foarte contestate.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Max Schrems combate de peste zece ani practicile Silicon Valley, care ignoră "deliberat", potrivit lui, legislația, în mod concret Reglementarea Europeană privind Datele Personale (RGPD).

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
austria