Startup-ul american Connatix, cu centru R&D la Cluj-Napoca, obține o investiție “importantă” pentru creșterea afacerii, inclusiv în România

Startup-ul american Connatix, cu centru R&D la Cluj-Napoca, obține o investiție “importantă” pentru creșterea afacerii, inclusiv în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 iul 2021

Startup-ul american Connatix, furnizor de tehnologii video pentru publisheri și agenții de publicitate, cu centru R&D la Cluj-Napoca, a obținut “o investiție importantă” de la firma de private equity Court Square Capital Partners, fonduri ce vor fi folosite inclusiv pentru creșterea echipei din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Connatix și Court Square au semnat un acord de parteneriat, prin care Court Square s-a angajat să investească o sumă nespecificată în Connatix, în schimbul unei participații la startup-ul american.

Anterior încheierii acordului, Connatix a strâns 15 milioane de dolari printr-o rundă de finanțare Serie A, condusă de Volition Capital.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Investiția Court Square Capital va ajuta Connatix să își accelereze creșterea prin achiziții strategice, precum și prin lansarea tehnologiilor proprii pe piețe internaționale prioritare. Compania intenționează, printre altele, să deschidă un birou în Londra până la finele anului, promițând o investiție “semnificativă” pe piața din Marea Britanie.

Totodată, Connatix spune că va continua să investească în comunitatea tech din România.

În prezent, compania are aproximativ 100 de angajați la biroul din Cluj-Napoca, majoritatea în domeniul cercetării si dezvoltării.

Fondată în 2014, Connatix este o platformă tehnologică video de ultimă generație pentru publisheri și agenții de publicitate. Compania are sediul la New York și birouri în Tel Aviv (Israel) și Cluj-Napoca.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Subsidiara româneacă, Connatix Native Exchange Romania, a raportat afaceri de 21,2 milioane de lei în 2020, cu aproape 6 milioane de lei mai mult comparativ cu anul precedent. Profitul net s-a redus însă la circa 634.000 de lei, de la un câștig de 2,17 milioane de lei în 2019.

Numărul mediu de angajați a crescut de la 45 de persoane în 2019 la 75 de persoane în 2020.

Court Square Capital Partners, cu sediul la New York, administrează active de 7 miliarde de dolari. Firma de private equity investește în companii cu potențial de creștere, preponderent în sectoarele serviciilor de afaceri, industriale, de sănătate, tehnologie și telecom.

viewscnt
Afla mai multe despre
connatix
connatix cluj napoca
finantare
investitie court square capital partners
tehnologii video
publicitate video