Facebook contestă un ordin al Irlandei care îi interzice transferul de date din UE în SUA

Facebook contestă un ordin al Irlandei care îi interzice transferul de date din UE în SUA
scris 13 sep 2020

Facebook a contestat în justiție un ordin al Comisiei pentru Protecția Datelor din Irlanda, care ar interzice companiei să transfere date din Uniunea Europeană în Statele Unite.

Gigantul american din sectorul rețelelor de socializare a cerut autorităților de reglementare ”să adopte o abordare pragmatică și proporțională până la găsirea unei soluții pe termen lung”, a afirmat într-un comunicat un reprezentant al companiei, potrivit News.ro.

Spania vrea taxarea aplicațiilor de mesagerie și voce, precum WhatsApp CITEȘTE ȘI Spania vrea taxarea aplicațiilor de mesagerie și voce, precum WhatsApp

Comisia din Irlanda, care este principala autoritate de reglementare a companiei din UE, a început o investigație referitoare la transferurile de date ale companiei din UE în SUA.

De asemenea, instituția a sugerat că un mecanism cheie utilizat de companie pentru transferurile transatlantice de date nu pot fi folosite, în practică, pentru aceste transferuri, a anunțat Facebook miercurea trecută.

Apple relaxează unele condiții privind plățile în App Store CITEȘTE ȘI Apple relaxează unele condiții privind plățile în App Store

Facebook a anunțat că a crezut că mecanismul, numit Standard Contractual Clauses (SCCs), a fost considerat ca fiind valid de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în luna iulie.

Autoritatea de reglementare irlandeză a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
date
transfer
ue
sua
irlanda
justitie