Facebook este acuzată de o fostă angajată că nu protejează moderatorii de conținut de traumele psihice

Facebook este acuzată de o fostă angajată că nu protejează moderatorii de conținut de traumele psihice
scris 25 sep 2018

O fostă angajată a Facebook a intentat un proces împotriva companiei, pe care o acuză că nu protejează corespunzător moderatorii de conținut care riscă traume mentale după ce vizionează imagini dureroase pe platforma de socializare, transmite Reuters.

Moderatorii Facebook, angajați pe bază de contract, sunt ”bombardați” cu ”mii de video-uri, imagini și transmisiuni în direct cu abuzuri sexuale împotriva copiilor, violuri, tortură, bestialitate, decapitări, sinucideri și crime”, potrivit reclamației, scrie News.ro

”Facebook își ignoră obligațiile de a oferi un loc de muncă sigur și creează în schimb o serie recurentă de contractori care sunt traumatizați în mod iremediabil de ceea ce asistă la serviciu”, a afirmat Korey Nelson, avocatul fostei angajate a Facebook Selena Scola.

Tribunalul Prahova a respins solicitarea privind deschiderea procedurii falimentului pentru compania Asesoft; decizia nu este definitivă CITEȘTE ȘI Tribunalul Prahova a respins solicitarea privind deschiderea procedurii falimentului pentru compania Asesoft; decizia nu este definitivă

Facebook anunțase în trecut că toți moderatorii de conținut au acces la resurse de sănătate mentală, inclusiv la profesioniști specializați pentru consiliere individuală și de grup și că aceștia primesc beneficii pentru asistență medicală.

Reprezentanții Facebook nu au răspuns luni solicitărilor pentru comentarii.

În prezent, peste 7.500 de evaluatori de conținut lucrează la Facebook, între aceștia aflându-se angajați full-time și contractori.

Operatorul rețelei de socializare a fost evaluat de autoritățile de reglementare pentru că nu a luat măsuri suficiente pentru a preveni răspândirea de știri false și ura, iar directorul general Mark Zuckerberg s-a angajat să intensifice eforturile prin angajări masive și utilizarea inteligenței artificiale.

Firma de avocatură a lui Nelson vrea să obțină statut de proces colectiv pentru acțiunea sa.

Scola a lucrat la birourile Facebook din Menlo Park și Mountain View, California, timp de nouă luni, din iunie anul trecut, pe baza unui contract încheiat prin intermediul fimei de recrutare Pro Unlimited din Florida.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook