Facebook este investigată în Irlanda din cauza unei erori software care a expus fotografiile private a 6,8 milioane de utilizatori

Facebook este investigată în Irlanda din cauza unei erori software care a expus fotografiile private a 6,8 milioane de utilizatori
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2018

Facebook este investigată de o autoritate de reglementare din Irlanda în urma anunțului companiei potrivit căruia o eroare software a expus fotografiile private a până la 6,8 milioane de utilizatori, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de erori legate de confidențialitatea datelor utilizatorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, principala autoritate din UE care supraveghează Facebook, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că investighează compania  pentru a stabili dacă a respectat reglementările europene stricte prin reacțiile sale la o serie de erori, inclusiv cea de expunere publică a fotografiilor, scrie News.ro.

Companiile din regiunea Nord-Vest investesc anual 12% din cifra de afaceri pentru digitalizarea business-ului CITEȘTE ȘI Companiile din regiunea Nord-Vest investesc anual 12% din cifra de afaceri pentru digitalizarea business-ului

Facebook a anunțat într-un comunicat să este în contact strâns cu autoritatea de reglementare și va răspunde la orice întrebare.

Investigația este a doua deschisă de autoritatea de reglementare irlandeză de la intrarea în vigoare a noilor reglementări europene, în luna mai.

Facebook a dezvăluit vulnerabilitatea foto vineri, anunțând că circa 1.500 de aplicații software au avut acces la fotografiile private ale utilizatorilor, timp de 12 zile, până la 25 septembrie.

”Regretăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat”, a anunțat Facebook pe o postare de blog.

Legislația europeană obligă companiile să anunțe autorităților incidentele în termen de 72 de ore, conferind acestora dreptul să aplice amenzi de până la 4% din veniturile globale anuale, în cazul infracțiunilor.

Facebook urma să anunțe utilizatorii cărora le-au fost expuse fotografiile.

Incidentul ar putea submina eforturile Facebook de a asigura utilizatorii și autoritățile de reglementare că face progrese în îmbunătățirea securității și a confidențialității datelor, după o serie de probleme, precum cazul Cambridge Analytica, când datele a milioane de utilizatori au fost vândute pentru campanii politice.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
irlanda