Facebook investește 200 milioane euro într-un centru de date din Irlanda

Facebook investește 200 milioane euro într-un centru de date din Irlanda

Foto: Facebook

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 ian 2016

Facebook va investi 200 milioane de euro într-un nou centru de date care va fi amplasat în localitatea irlandeză Clonee, în apropiere de Dublin. Construcția unității, a doua de acest fel din Europa și a șasea la nivel global, va demara curând și va fi finalizată în prima parte a anului 2018, potrivit International Business Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Centrul de date de la Clonee va avea o suprafață de 31.000 metri pătrați și va fi alimentat 100% cu energie regenerabilă, din surse eoliene, potrivit unui comunicat al companiei americane. La construcția complexului vor lucra 2.000 de oameni.

Conturile Uber, Facebook și Netflix, mai valoroase pentru infractori decât datele de la cardul bancar CITEȘTE ȘI Conturile Uber, Facebook și Netflix, mai valoroase pentru infractori decât datele de la cardul bancar

"Centrul de la Clonee va fi echipat cu tehnologii de ultimă oră și va fi unul dintre cele mai avansate, eficiente și sustenabile centre de date din lume", a spus Mark Zuckerberg într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

Acesta este al doilea centru de date al Facebook din Europa, după complexul de la Luleå, Suedia, deschis în 2013. În SUA, compania operează trei astfel de unități, în Altoona, Forest City și Prineville, a patra unitate urmând să fie inaugurată în Fort Worth, Texas.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, cu 1,55 miliarde de oameni activi în fiecare lună.

În România, numărul de conturi active a atins 8,2 milioane după primele 10 luni din 2015, în creștere de la 7,6 milioane la finalul anului 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
centru date
clonee
irlanda
investitie