Facebook lansează aplicațiile Messenger pentru Windows și Mac

Facebook lansează aplicațiile Messenger pentru Windows și Mac
scris 3 apr 2020

Serviciul de comunicare al Facebook, desprins chiar din rețeaua socială, are, în sfârșit, aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows și Mac.

Noile aplicații, anunțate anul trecut la F8, încearcă să ofere utilizatorilor aceeași experiență și aceleași funcții ca versiunile mobile, însă nu se pot compara cu cei mai importanți competitori, mai ales în contextul izolării sociale din cauza pandemiei COVID-19.

Aplicațiile de Windows și Mac se sincronizează cu versiunile mobile, astfel că utilizatorul își poate citi și continua conversațiile de pe orice device.

Din suita de facilități nu lipsesc notificările și suportul pentru GIF-uri animate, existând inclusiv un dark mode, ca alternativă la interfața clasică, cu fundal alb.

YouTube lucrează la un rival pentru TikTok CITEȘTE ȘI YouTube lucrează la un rival pentru TikTok

La convorbirile video realizate cu Facebook Messenger, care au devenit deosebit de importante într-o perioadă în care mulți oameni sunt izolați la domiciliu, pot lua parte 8 participanți.

Deși suficient pentru utilizatorii obișnuiți, limita este prea mică pentru conferințele de business, la care participă, de multe ori, un număr mare lucrători. Cu Zoom, spre exemplu, la un apel video pot participa 100 și chiar 500 de persoane.

De asemenea, Facebook Messenger nu are suport pentru screensharing, o funcție importantă în cazurile în care participanții trebuie să exemplifice pe ecran anumite discuții.

Facebook a anunțat recent că izolarea socială a contribuit în ultima vreme la dublarea numărului de apeluri audio și video făcute cu Messenger prin intermediul desktop-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
windows
mac