Facebook lansează o rețea socială pentru studenți

Facebook lansează o rețea socială pentru studenți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 sep 2020

Compania care a început ca o rețea socială pentru facultăți, lansează Facebook Campus, care este chiar o rețea socială pentru studenții aceleiași facultăți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai nou produs Facebook, Campus, se dorește a fi o rețea socială privată, în sensul că în loc să fie disponibilă tuturor, va putea fi folosită doar de studenți.

Studenții aceleiași facultăți au în Campus un mediu social doar al lor, în care pot comunica între ei, pot crea și organiza grupuri tematice, pot organiza evenimente și pot primi mesaje din partea conducerii administrative.

Instagram încearcă să facă loc unei secțiuni de shopping CITEȘTE ȘI Instagram încearcă să facă loc unei secțiuni de shopping

Disponibilă la început în 30 de colegii din Statele Unite, Campus poate fi folosită pe baza unei adrese de email @edu și va fi accesată din cadrul aplicației Facebook, unde va deveni una din multele secțiuni ale tab-ului More.

Oficialii Facebook spun că rețelele sociale nișate, precum Campus, care oricum reprezentau viitorul companiei, cum a spus anul trecut Mark Zuckerberg, sunt mai necesare ca niciodată în contextul pandemiei.

Deși s-ar putea adresa și altor categorii de oameni prin astfel de rețele sociale, Facebook începe cu studenții deoarece are o problemă cu îmbătrânirea bazei sale de utilizatorii. Tinerii par să prefere alte aplicații, precum Snapchat, Instagram și TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
rețea socială
studenți