Inspectoratele școlare primesc 100 milioane lei pentru stocuri de laptopuri, tablete și materiale sanitare

Inspectoratele școlare primesc 100 milioane lei pentru stocuri de laptopuri, tablete și materiale sanitare
scris 10 sep 2020

Guvernul a decis, joi seară, alocarea, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția prim-ministrului, a unei sume de 100 de milioane lei în vederea constituirii unor stocuri de rezervă la nivelul inspectoratelor școlare. Cu aceste sume, inspectoratele școlare ar urma să facă achiziții pe laptopuri, dispozitive electronice precum camere web sau tablete electronice, precum și materiale sanitare.

Potrivit Guvernului, în situația în care unele unități școlare vor epuiza stocurile de materiale sanitare sau nu vor avea la dispoziție tehnica necesarăpentru lecții online, acestea vor putea solicita alocarea de materiale necesare și dispozitive electronice din stocurile de rezervă care vor fi constituite la nivelul inspectoratelor școlare.

Înainte de alegeri, Guvernul alocă primăriilor, din Fondul de rezervă, peste 1,3 miliarde lei CITEȘTE ȘI Înainte de alegeri, Guvernul alocă primăriilor, din Fondul de rezervă, peste 1,3 miliarde lei

Executivul promite, în acest context, ca din cele 5.882 de unități școlare fără acces la internet în acest moment, în urma unui memorandum cu măsuri adoptat tot joi seară, vor fi conectate la rețeaua de internet 3.150 de unități școlare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
inspectorate
stoc
tableta
laptop
sanitar
fond
rezerva
guvern