Facebook Messenger criptează apelurile video și de voce

Facebook Messenger criptează apelurile video și de voce
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 aug 2021

Facebook a început să implementeze criptarea convorbirilor video și audio realizate cu Messenger, una dintre cele mai folosite aplicații de comunicare la nivel mondial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Messenger, aplicație desprinsă din Facebook în urmă cu mai mulți ani, a lansat funcția de criptare a apelurilor video și de voce. Este folosită, în acest sens, criptarea end-to-end, care codifică datele transferate între cele două părți care participă la apel.

Ca și în cazul WhatsApp, Facebook spune că nimeni nu poate accesa informațiile utilizatorilor criptate în acest fel.

VIDEO Proiect pentru un cablu subacvatic trans-Pacific, pregătit de Facebook și Amazon CITEȘTE ȘI VIDEO Proiect pentru un cablu subacvatic trans-Pacific, pregătit de Facebook și Amazon

Criptarea E2E este implementată pentru apelurile video și audio 1 la 1. Facebook promite că, în viitorul nu foarte îndepărtat, aceasta va fi lansată și pentru apelurile la care participă mai multe persoane.

Criptarea este opțională, nefiind activă în mod implicit. Pentru a fi folosită, utilizatorul trebuie să o activeze din cadrul paginii de setări a aplicației. De asemenea, ambii utilizatori trebuie să activeze criptarea pentru ca aceasta să fie folosită în cazul apelului dintre cei doi.

Facebook spune că a început să testeze criptarea E2E și pentru Instagram Direct, funcția internă de comunicare din Instagram. Aceasta ar urma să poată fi folosită de către utilizatorii care se urmăresc reciproc.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
messenger
criptare
video
voce