Facebook modifică secțiunea Trending Topics și o integrează în news feed

Facebook modifică secțiunea Trending Topics și o integrează în news feed
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mai 2017

Facebook anunță modificări atât funcționale, cât și de design pentru controversata secțiune Trending Topics.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trending Topics este secțiunea în care Facebook grupează cele mai populare subiecte din cadrul propriei rețele sociale. De-a lungul timpului, din cauza acestei secțiuni, Facebook a fost acuzat că încearcă să influențeze utilizatorii și inclusiv ultimele alegeri din Statele Unite.

După ultimul scandal major în care a fost implicat, Facebook a decis să renunțe la echipa editorială care alegea subiectele care apar în Trending Topics și să meargă pe un algoritm supervizat de oameni.

Facebook modifică secțiunea Trending Topics și o integrează în news feed

În noua abordare, prima grijă a celor de la Facebook pare să fi fost diversificarea surselor. Fiecare subiect este însoțit de un carusel de articole din mai multe surse. Utilizatorul poate da swipe și alege publisherul preferat.

Alături de subiectele populare la nivel general, în Trending Topics va exista o listă de subiecte populare în cadrul propriului grup de prieteni al fiecărui utilizator, precum și a paginilor urmărite.

EXCLUSIV Romsys, cea mai mare insolvență IT, intră în reorganizare cu datorii de peste 60 milioane lei. Fiscul, cel mai mare creditor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Romsys, cea mai mare insolvență IT, intră în reorganizare cu datorii de peste 60 milioane lei. Fiscul, cel mai mare creditor

O altă modificare importantă este integrarea în newsfeed a subiectelor populare. Utilizatorului îi vor fi afișate cele mai populare trei subiecte pe plan local, dacă are funcția de localizare activată, direct pe wall.

Conform oficialilor companiei, subiectele populare care apar în Trending Topics sunt calculate automat pe baza mai multor criterii similare celor folosite de mecanismul de rankare al posturilor din newsfeed. Se ia în calcul, printre altelr, nivelul de engadgement din jurul subiectului (comentarii, reacții, share-uri), popularitatea surselor și link-urile dintre pagini.

Facebook modifică secțiunea Trending Topics și o integrează în news feed

Modificările suferite de Trending Topics vor fi vizibile în perioada următoare unui număr limitat de utilizatori de iPhone, urmând ca abia după ce Facebook trage concluziile necesare acestea să fie extinse la nivelul întregii comunități.

O secțiune Trending Topics implementată în news feed ar putea reprezenta o importantă sursă de trafic pentru publisherii care vor ști stă profite de vizibilitatea oferită.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook