Grupul japonez SoftBank a cumpărat acțiuni Nvidia de 4 miliarde dolari, devenind al patrulea mare investitor la producătorul american de cipuri

Grupul japonez SoftBank a cumpărat acțiuni Nvidia de 4 miliarde dolari, devenind al patrulea mare investitor la producătorul american de cipuri

Foto: Flickr/Nvidia

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2017

Grupul japonez din industria IT&C SoftBank, controlat de miliardarul Masayoshi Son, a acumulat acțiuni Nvidia în valoare de 4 miliarde de dolari și a devenit al patrulea mare investitor în producătorul american de cipuri, scrie Bloomberg, care citează surse familiare cu situația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SoftBank a dezvăluit că deține un număr nespecificat de acțiuni la Nvidia sâmbătă, când a anunțat că fondul pentru investiții în tehnologie SoftBank Vision Fund, creat împreună cu Guvernul saudit, a strâns o sumă record de 93 miliarde de dolari în cadrul primei runde de finanțare.

Conform regulamentelor de pe piața de capital din SUA, investitorii sunt obligați să raporteze orice deținere mai mare de 5% la o companie americană. La cotațiile actuale, acțiunile în valoare de 4 miliarde dolari deținute de SoftBank echivalează cu un pachet de circa 4,9% din totalul acțiunilor Nvidia.

În jurul orei 18:35 (11:35 la New York), acțiunile Nvidia erau în urcare cu 1,8%, la 139,50 dolari/unitate. De la începutul anului, prețul acțiunilor a crescut cu 28%, în timp ce S&P 500 a avansat cu 7%.

SoftBank Vision, cel mai mare fond tech din lume, a strâns 93 miliarde dolari în prima rundă de finanțare. Apple, Qualcomm și Sharp, printre investitori CITEȘTE ȘI SoftBank Vision, cel mai mare fond tech din lume, a strâns 93 miliarde dolari în prima rundă de finanțare. Apple, Qualcomm și Sharp, printre investitori

Investiția la Nvidia se încadrează în planurile lui Masayoshi Son de a deveni cel mai mare investitor în tehnologie într-un interval de 10 ani. Son este cel mai bogat om din Japonia, cu o avere netă de 21,5 miliarde de dolari, potrivit datelor Forbes.

Potrivit SoftBank, fondul de investiții în tehnologie, printre investitorii căruia se numără Apple, Qualcomm și Sharp, va putea achiziționa până la 25% din pachetul său de acțiuni Nvidia.

De asemenea, SoftBank Vision și-a rezervat dreptul de a achiziționa anumite companii care au fost cumpărate sau sunt în curs de preluare de către SoftBank Group, inclusiv participația de 24,99% din acțiunile producătorul britanic de cipuri ARM Holdings, pentru care grupul japonez a plătit 32 miliarde de dolari, și deținerile la Guardant Health, Intelsat, Nvidia, OneWeb și Social Finance Inc (SoFi).

Alte investiții SoftBank Group care ar putea ajunge în portofoliul SoftBank Vision includ participația la startup-ul britanic din domeniul simulărilor virtuale Improbable, achiziționată la începutul lunii, precum și deținerea la Didi Chuxing, corespondentul Uber din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank
nvidia
actiuni
detinere