Facebook nu va mai oferi tratament special politicienilor

Facebook nu va mai oferi tratament special politicienilor
scris 4 iun 2021

Politicienii vor fi tratați ca toți ceilalți utilizatori de Facebook, care le-a aplicat acestora un tratament preferențial, până acum, tratament ce făcea mai dificilă pedepsirea unui om politic care încalcă regulile platformei sociale.

Politicienii sunt pe punct de a-și pierde statutul special de care se bucurau până acum din partea Facebook, care a făcut ca, în multe cazuri în care acestea au postat mesaje controversate, să fie scutiți de aplicarea regulamentului.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Modificarea vine după ce comisia independentă de supraveghere și-a anunțat decizia în cazul suspendării fostului președinte american, Donald Trump. Aceasta a menținut suspendarea, însă a criticat Facebook tocmai pentru tratamentul special acordat politicienilor.

Comisia independentă a dat Facebook la acea vreme, ca dată limită, ziua de 5 iunie pentru a decide în cazul felului în care tratează politicienii.

Astfel, Facebook decide ca politicienii să fie tratați ca utilizatorii obișnuiți. Decizia va duce, cel mai probabil, la un val de suspendări a conturilor politicienilor care răspândesc mesaje care încurajează la ură, discriminare sau încalcă în orice fel regulile de utilizare ale rețelei sociale.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

Facebook este așteptată, cu aceeași ocazie, să facă lumină în cazul mai multor reguli de moderare ținute secrete până acum.

Una dintre acestea este suspendarea conturilor după un anumit număr de abateri de la regulament. Utilizatorii vor fi notificați acum de fiecare dată când realizează o abatere, în loc să fie anunțați abia când li se suspendă contul.

Schimbarea făcută de Facebook mai înseamnă că orice informație postată de un politician va fi supusă procesului de verificare a veridicității, așa cum se întâmplă cu postările presei, spre exemplu, pentru a contracara răspândirea informațiilor false.

Tratamentul special pentru politicieni a fost susținut până acum cu tărie chiar de șeful companiei, Mark Zuckerberg, care ă părut că se teme de represaliile pe care compania sa le poate suferi dacă supără politicienii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
regulament
politicieni