Facebook oferă bani vedetelor TikTok pentru a le aduce pe propria platformă

Facebook oferă bani vedetelor TikTok pentru a le aduce pe propria platformă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 aug 2020

Gigantul american pune la bătaie sume semnificative de bani pentru a convinge vedetele de pe TikTok să folosească clona de TikTok pe care a lansat-o recent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu câteva săptămâni, Facebook a lansat Reels, o aplicație care copiază caracteristicile de bază ale TikTok. Nu este prima oară Facebook copiază un serviciu despre care crede că ar putea ajunge să-i amenințe supremația.

Însă, pentru a crește, Reels are nevoie de conținut, adică de utilizatorii care creează conținut interesant, care ajunge să atragă alți utilizatori, crescând astfel numărul de oameni care utilizează serviciul.

Veniturile Facebook au depășit așteptările analiștilor în trimestrul al doilea, iar compania anticipează creșterea în continuare a veniturilor din publicitate CITEȘTE ȘI Veniturile Facebook au depășit așteptările analiștilor în trimestrul al doilea, iar compania anticipează creșterea în continuare a veniturilor din publicitate

Facebook se bazează pentru asta pe utilizatorii Instagram, însă nu se rezumă la atât. Compania americană a oferit unora dintre cei mai populari creatori de conținut de pe TikTok sume importante de bani.

Conform surselor citate de Wall Street Journal, în unele cazuri este vorba de zeci de mii de dolari.

Astfel, Facebook nu doar atrage vedete pe Reels, ci lovește direct în TikTok, serviciu a cărui funcționalitate a copiat-o.

Pentru a contracara Facebook și suspiciunile americanilor, TikTok a anunțat că a stabilit un fond de finanțare a creatorilor de conținut pe următorii 3 ani în valoare de 1 miliard de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
facebook
reels