Facebook permite dezactivarea localizării pe Android

Facebook permite dezactivarea localizării pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 feb 2019

Facebook pentru smartphone-urile cu Android va permite utilizatorilor să dezactiveze localizarea realizată de compania americană inclusiv atunci când nu este deschisă aplicația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania condusă de Mark Zuckerberg face un pas de imagine, menit să-i mai spele unele din păcate, incluzând în aplicația de Android o opțiune pe care utilizatorii o pot folosi pentru dezactivarea localizării în fundal.

Localizarea în fundal era folosită de Facebook pentru a-și urmări utilizatorii inclusiv atunci când aplicația nu era deschisă. Acest lucru era favorizat de modul limitat în care sistemul de operare al celor de la Google trata localizarea.

Pe Android, utilizatorii pot activa sau dezactiva complet localizarea, neavând opțiunea de alege diferit pentru utilizarea activă și utilizarea în fundal a aceste funcții. Astfel, în momentul în care o aplicație primește acces la funcția de localizare, aceasta o poate folosi pe Android cum vrea și când vrea.

Bitdefender investește 2 milioane de euro în protecția împotriva hărțuirii online a copiilor CITEȘTE ȘI Bitdefender investește 2 milioane de euro în protecția împotriva hărțuirii online a copiilor

Prin lansarea aceste opțiuni, într-un fel Facebook vine și face treaba celor de la Google, oferind utilizatorilor o opțiune care trebuia să se regăsească de la bun în început în sistemul de operare, o opțiune pe care Apple o oferă pe iOS de ani buni.

Google s-a temut probabil că o astfel de opțiune va duce la o scădere a nivelului de acces al propriilor aplicații la funcția de localizare. Există însă indicii conform cărora următoarea versiune de Android, care va fi prezentată în toamnă, va include, în sfârșit, această posibilitate.

Posibilitatea dezactivării localizării în fundal va fi implementată de Facebook în mod treptat. În momentul în care aceasta devine disponibilă, utilizatorul va primi o notificare în cadrul aplicației care-i va explica ce înseamnă aceasta și cum poate fi folosită.

Noua opțiune va fi lansată și pe iOS, chiar dacă platforma celor de Apple face deja diferența dintre localizarea activă și localizarea în fundal, permițând utilizatorilor să configureze diferit cele două forme de localizare în aplicația Settings din iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
localizare
android