Huawei și Samsung au convenit să închidă un litigiu din SUA vechi de doi ani, referitor la patente

Huawei și Samsung au convenit să închidă un litigiu din SUA vechi de doi ani, referitor la patente
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2019

Huawei Technologies și Samsung Electronics au convenit să închidă un litigiu vechi de doi ani înregistrat în Statele Unite, potrivit documentelor depuse în justiție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cele două companii au depus o moțiune comună la o curte de apel, pentru a opri litigiul referitor la drepturile de proprietate intelectuală întrucât au convenit un acord pe 25 februarie, scrie News.ro.

Cei mai mari doi producători de smarthpone-uri cu sistem Android din lume se judecau din 2016 în Statele Unite și China, Huawei acuzând că Samsung s-a folosit fără să aibă drept de tehnologia sa de comunicații celulare și că a întârziat în mod nejustificat încheierea unui acord pentru obținerea licenței.

FOTO Încă un telefon pliabil la orizont, prezentat de chinezii de la Oppo CITEȘTE ȘI FOTO Încă un telefon pliabil la orizont, prezentat de chinezii de la Oppo

Samsung a negat acuzațiile, a acuzat Huawei că vrea să obțină comisioane prea mari și a dat compania în judecată în Statele Unite.

Declarația comună depusă marți nu oferă un motiv pentru acordul de închidere a litigiului și solicită o suspendare de 30 de zile a procedurilor legale, perioadă în care companiile anticipează că vor finaliza înțelegerea în urma căreia Huawei va renunța la apel. Cazul urma să fie judecat în septembrie.

Huawei și Samsung nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

În ianuarie 2018, un tribunal din Shenzhen a trecut peste o curte federală din San Francisco cu o decizie în favoarea Huawei și a emis un ordin prin care a interzis afiliatelor din China ale Samsung să producă și să comercializeze smarytphone-urile  4G LTE în China. Un judecător din SUA care a audiat în luna aprilie un caz similar a cerut Huawei să nu pună în aplicare interdicția impusă de tribunalul din Shenzhen.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei technologies
samsung electronics
litigiu