Facebook promite război dezinformărilor legate de vaccinarea COVID-19

Facebook promite război dezinformărilor legate de vaccinarea COVID-19
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 dec 2020

În plin proces global de aprobare a vaccinurilor pentru COVID-19, cea mai mare rețea socială, Facebook, promite că va elimina informațiile false legate de acestea sau cel puțin va încerca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu o oarecare întârziere și după măsuri similare luate deja de alte platforme online, printre care YouTube și TikTok, Facebook va șterge postările care conțin informații false despre vaccinarea pentru COVID-19.

Concret, reprezentanții companiei spun că vor fi șterse atât de pe Facebook, cât și de pe Instagram, afirmațiile despre vaccinurile COVID-19 care au fost deja demontate de experții în sănătate publică.

FOTO Tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI România CITEȘTE ȘI FOTO Tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI România

Decizia reprezintă o creștere a stricteții pe care Facebook a afișat-o în general față de subiectele legate de pandemie. Până acum, erau eliminate doar informațiile care puteau duce la vătămări fizice, precum promovarea unor false leacuri.

Acum, Facebook va începe să șteargă postări legate de vaccinuri care susțin diverse teorii lipsite de o bază logică sau dovezi concrete. O astfel de falsă teorie care se răspândește în prezent pe Facebook este că vaccinurile pentru COVID-19 ar conține microcipuri.

În urmă cu mai puțin de două luni, Facebook a decis să interzică reclamele anti-vaccinare, dar ignoră în continuare conținutul de acest gen care se proliferează organic în cadrul rețelei sociale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
vaccin
covid-19