Facebook renunță, cel puțin temporar, la Instagram Lite

Facebook renunță, cel puțin temporar, la Instagram Lite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mai 2020

Versiunea de Instagram creată pentru țările în care traficul de date și memoria telefonului sunt o problemă nu mai există.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook a retras Instagram Lite din magazinul oficial de aplicații pentru Android, iar utilizatorilor aplicației li s-a transmis că aceasta nu mai este suportată. Utilizatorii de Instagram Lite sunt acum redirecționați către aplicația completă.

Gigantul american nu a vrut să comenteze cu privire la motivele renunțării la aceasta și nici la viitorul celorlalte aplicații Lite pe care le deține - Facebook Lite și Messenger Lite.

Noul design Facebook, disponibil pentru toți utilizatorii CITEȘTE ȘI Noul design Facebook, disponibil pentru toți utilizatorii

Instagram Lite a fost lansată în urmă cu doi ani și a fost până acum disponibilă într-un număr limitat de țări, printre care Mexic, Kenya, Peru și Filipine.

Menirea aplicației era aceea de a oferi acces la Instagram celor care folosesc telefoane cu resurse puțin și un trafic foarte limitat de date.

În momentul lansării, Instagram Lite avea 573 KB, adică a 55-a parte din dimensiunea aplicației complete. Instagram Lite oferea cele mai multe facilități ale aplicației complete, însă nu toate. Utilizatorii nu puteau, de exemplu, să posteze video sau să comunice prin Instagram Direct.

Spre deosebire de Instagram Lite, care încă nu depășise faza de testare, celelalte două aplicații similare ale companiei, Facebook Lite și Messenger Lite, sunt disponibile la nivel global. O renunțare la acestea pare încă improbabilă.

Update: anumite surse susțin că Facebook lucrează la o nouă versiune de Instagram Lite.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
facebook