Facebook revine cu clarificări privind noile condiții de utilizare ale WhatsApp, speriată de exodul utilizatorilor

Facebook revine cu clarificări privind noile condiții de utilizare ale WhatsApp, speriată de exodul utilizatorilor
scris 13 ian 2021

După uraganul stârnit de noile clauze obligatorii din condițiile de utilizare ale WhatsApp, Facebook încearcă să lămurească situația și să liniștească utilizatorii care au început deja să ia calea produselor concurente.

Implicarea este parte din ADN-ul Starbucks România CITEȘTE ȘI Implicarea este parte din ADN-ul Starbucks România

Facebook folosește conturile de social media ale companiei pentru a încerca să stăvilească valul de utilizatori care au început să renunțe la WhatsApp și au trecut la Signal și Telegram. În paralel, executivii companiei au ieșit și ei cu mesaje similare, trădând o ușoară panică.

Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont CITEȘTE ȘI Criptomonedele nu mai au un viitor criptat: OCDE și UE doresc reglementarea monedelor digitale. O nouă directivă la orizont

Pe conturile WhatsApp de Facebook și Twitter se vorbește despre criptarea end-to-end și faptul că, datorită acesteia, mesajele și apelurile dintre utilizatori nu pot fi văzute de compania americană.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Pe de altă parte, Adam Mosseri și alți executivi Facebook au postat mesaje prin care explică faptul că noile clauze se referă la mesajele trimise de utilizatori companiilor, nu la mesajele schimbate strict între utilizatori.

Valul anti-Facebook a ajutat deja două dintre cele mai cunoscute aplicații concurente să crească în ultimele zile mai mult decât de obicei.

Signal a numărat duminică 810.000 de utilizatori noi, de 18 ori mai mulți decât într-o zi normală. Numărul mare de utilizatori noi a creat probleme pentru Signal, care a avertizat că, din această cauză, procesul de înregistrare se realizează cu o oarecare întârziere.

Și mai spectaculos a crescut Telegram, care a trecut de 500 de milioane de utilizatori activi, după ce, în ultimele 24 de ore, a câștigat peste 25 de milioane de noi utilizatori.

Ambele aplicații au ajuns în fruntea topurilor din App Store și Google Play după performanțele din ultimele zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
whatsapp
signal
telegram