Facebook și Instagram introduc unele dintre cele mai dure restricții luate vreodată față de adolescenți

Facebook și Instagram introduc unele dintre cele mai dure restricții luate vreodată față de adolescenți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 ian 2024

Pe fondul criticilor privind efectele negative ale rețelelor sale sociale asupra tinerilor, Meta a decis să ascundă de aceștia postările care abordează subiecte care le pot da idei periculoase.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Meta anunță că postările care au legătură cu anumite subiecte sensibile, precum autoflagelarea, violența grafică, tulburări de alimentație și altele, nu vor mai fi vizibile în newsfeed-urile adolescenților.

Postările care intră în categoriile de acest gen vor fi pur și simplu ascunse celor mici pentru a nu-i expune pe aceștia de idei periculoase.

Atenție - Conturile Google pot fi sparte fără parolă sau 2FA CITEȘTE ȘI Atenție - Conturile Google pot fi sparte fără parolă sau 2FA

Compania spune că, înainte de a luat măsura, s-a consultat cu experți în dezvoltarea adolescenților pentru a decide ce tipuri de conținut ar trebui blocat.

În plus, adolescenții care folosesc deja Instagram sau Facebook vor fi trecuți automat la cel mai restrictiv set de setări disponibile pentru cele două rețele.

Aceste setări vor bloca o serie de facilități. Printre altele, adolescenții nu vor mai putea fi contactați decâd de utilizatorii pe care-i urmăresc, iar comentariile deranjante vor fi ascunse automat.

Acestea sunt unele dintre cele mai stricte măsuri luate vreodată de Meta pentru protecția adolescenților și vin pe fondul mai multor procese care acuză compania că a urmărit în mod special să atragă copii sub 13 ani și că nu a fost transparentă cu privire la modul în care gestionează conturile acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
instagram
facebook
adolescenți