Facebook va aduce în newsfeed conținut din grupurile publice

Facebook va aduce în newsfeed conținut din grupurile publice
scris 2 oct 2020

Gigantul american a anunțat mai multe schimbări în ceea ce privește grupurile de discuții ale rețelei sociale, dintre care se remarcă afișarea conținutului preluat din grupurile publice în newsfeed.

Facebook a identificat o nouă cale de a-și ține cât mai activi utilizatorii și, totodată, de a crește numărul celor care se înscriu în grupurile de discuții - prin aducerea postărilor din grupurile publice în newsfeed.

Până acum, conținutul din grupurile de discuții era afișat în newsfeed-ul utilizatorilor doar din grupurile din care aceștia făceau parte, indiferent dacă era vorba de un grup public ori privat. Acum, utilizatorii vor vedea în newsfeed și postări din grupuri în care nu s-au înscris, dar despre care crede algoritmul companiei că ar fi interesant.

Proiect: UE ar putea interzice Google, Facebook și Amazon și Apple să își favorizeze serviciile proprii CITEȘTE ȘI Proiect: UE ar putea interzice Google, Facebook și Amazon și Apple să își favorizeze serviciile proprii

Asta înseamnă că Facebook începe să se abată de la principiul susținut cu atâta tărie în urmă cu 2 ani de Mark Zuckerberg, conform căruia Facebook trebuie să fie despre prieteni. Facebook a folosit această idee pentru a justifica scăderea reach-ului paginilor, în special în cazul site-urilor de știri, când a fost acuzat că nu face suficient pentru filtrarea știrilor false.

Aducerea în newsfeed a unui conținut pe care utilizatorii nu l-au cerut, din grupuri în care nu sunt înscriși, nu are nicio legătură cu prietenii, ci cu dorința companiei de a ține cât mai mult oamenii captivi în cadrul rețelei.

Conținutul din grupurile publice considerat relevant pentru utilizator va fi afișat și în alte părți ale rețelei sociale și chiar în afara acesteia. Facebook va lăsa boții Google să indexeze acest conținut pentru a ranka în motorul de căutare cu postările din grupurile publice.

Deschiderea în acest fel a grupurilor publice de Facebook poate atrage comentarii și persoane nedorite, care să afecteze negativ experiența membrilor unui grup. În plus, conținutul grupurilor extremiste, pe care Facebook încearcă fără prea mare succes să-l cenzureze, va deveni și mai vizibil.

Pentru a compensa cumva aceste aspecte, Facebook le promite administratorilor de grupuri instrumente automatizate de moderare, care să blocheze singure conținutul nedorit pe baza anumitor criterii, precum cuvintele cheie.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
newsfeed
grupuri publice