Facebook va construi un nou centru de date în Danemarca – presa daneză

Facebook va construi un nou centru de date în Danemarca – presa daneză
scris 3 oct 2016

Al treilea centru de date Facebook din afara Statelor Unite ale Americii va fi construit în Danemarca, în orașul natal al scriitorului Hans Christian Andersen.

Noul centru se va întinde pe o suprafață de 184.000 metri pătrați și va fi amplasat în orașul danez Odense, construcția complexului urmând să genereze circa 1.200 de locuri de muncă, potrivit portalului de știri Fyens.dk, citat de Reuters. Odense este orașul natal al scriitorului Hans Christian Andersen, cunoscut mai ales pentru basmele sale.

Acesta va fi al treilea centru de date al Facebook din afara SUA, după complexul de la Luleå, Suedia, deschis în 2013, și centrul de la Clonee, Irlanda, a cărui construcție va fi finalizată în prima parte a anului 2018.

În SUA, compania deține trei astfel de centre, în Altoona, Forest City și Prineville, a patra unitate urmând să fie inaugurată în Fort Worth, Texas.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
centru date
danemarca
odense