Facebook va eticheta toate postările despre vaccinurile anti-COVID-19

Facebook va eticheta toate postările despre vaccinurile anti-COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2021

Facebook, care a fost criticat de legislatori și de oameni de știință pentru că permite ca dezinformarea legată de vaccinarea anti-COVID-19 să se răspândească pe platformele sale, a anunțat luni că a început să adauge etichete la postările în care se discută despre siguranța vaccinării și că în curând va eticheta toate postările despre vaccinuri, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de social media a anunțat într-o postare că lansează totodată un instrument în Statele Unite pentru a le oferi oamenilor informații despre locurile în care se pot vaccina anti-COVID-19 și că va adăuga pe Instagram o secțiune cu informații despre vaccinarea împotriva noului coronavirus, scrie Agerpres.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Afirmații false și conspirații despre vaccinurile anti-COVID-19 s-au răspândit pe platformele de socializare în timpul pandemiei de coronavirus.

Chris Cox, șeful departamentului de Dezvoltare Produse în cadrul Facebook, a declarat într-un interviu că Facebook a luat "foarte în serios" afirmațiile virale false, însă a subliniat că există "o zonă gri imensă formată din oameni cu îngrijorări ... pe care unii le numesc dezinformare, iar alții îndoieli".

"Cel mai bun lucru pe care îl poți face în acea imensă zonă gri este doar să prezinți informații documentate într-un mod util, să iei parte la conversație și să o faci cu experți în sănătate", a adăugat el.

Lista țărilor din „zona galbenă” a fost modficată CITEȘTE ȘI Lista țărilor din „zona galbenă” a fost modficată

Compania a declarat că etichetează postările de pe Facebook și Instagram care discută despre siguranța vaccinurilor anti-COVID-19 cu un text în care se afirmă că vaccinurile trec prin teste de siguranță și eficacitate înainte de aprobare

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
covid-19