Facebook va facilita alte episoade violente în lume, deoarece algoritmii săi sunt proiectați să promoveze conținutul care generează divizări, spune un fost angajat în Parlamentul britanic

Facebook va facilita alte episoade violente în lume, deoarece algoritmii săi sunt proiectați să promoveze conținutul care generează divizări, spune un fost angajat în Parlamentul britanic
scris 26 oct 2021

Facebook va facilita alte episoade violente în lume, deoarece algoritmii săi sunt proiectați să promoveze conținutul care generează divizări, a afirmat luni informatoarea Frances Haugen, fostă angajată a companiei americane, în Parlamentul britanic, transmite Reuters.

Haugen, fost director de produs în echipa pentru dezinformare civică a Facebook, a fost audiată într-o comisie britanică care analizează planurile de reglementare a companiilor din sectorul mediei sociale, scrie News.ro.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Ea a afirmat că Facebook vedea siguranța ca un centru al costurilor, a promovat o cultură în care luarea pe scurtătură era considerată un lucru bun și a spus că ”fără nicio îndoială” a amplificat ura.

”Evenimentele pe care le vedem în întreaga lume, lucruri precum Myanmar și Etiopia, acestea sunt capitolele de deschidere, deoarece clasamentul bazat pe implicare face două lucruri: unu, prioritizează și amplifică conținutul extrem de diviziv și polarizant și, doi, îl concentrează”, a spus aceasta.

Haugen a arătat că algoritmii au împins utilizatorii către extreme.

”Deci cineva din centru stânga va fi împins la stânga radicală, cineva din centru dreapta va fi împins la dreapta radicală”, a spus ea.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a răspuns la acuzațiile lui Haugen, spunând la începutul acestei luni: ”Argumentul conform căruia promovăm în mod deliberat conținut care îi înfurie pe oameni pentru profit este profund ilogic”.

Reuters, împreună cu alte organizații de știri, au vizualizat documente puse la dispoziția Comisiei pentru bursă  și valori mobiliare din SUA și Congresului de către Haugen. Documentele arată că Facebook știa că nu a angajat destui lucrători care să posede atât abilitățile lingvistice, cât și cunoștințele despre evenimentele locale necesare pentru a identifica postările inacceptabile ale utilizatorilor din mai multe țări în curs de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
frances haugen