Facebook vrea să combată „extremismul” prin denunțarea prietenilor: „Ești îngrijorat că o persoană pe care o cunoști devine extremistă?”

Facebook vrea să combată „extremismul” prin denunțarea prietenilor: „Ești îngrijorat că o persoană pe care o cunoști devine extremistă?”
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2021

„Ești îngrijorat că o persoană pe care o cunoști devine extremistă?” este alerta pe care utilizatorii Facebook au relatat că o văd pe platforma social media, potrivit Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Utilizatori ai Facebook au relatat de asemenea că au primit avertismente potrivit cărora „ar fi putut fi expuși recent la material extremist dăunător”, potrivit mai multor capturi de ecran distribuite pe Twitter, scrie Hotnews.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Aceste mesaje sunt însoțite de link-uri pentru „obținerea de sprijin” care duc înspre site-uri ca „Life After Hate” (Viața după ură), o organizație non-profit care ajută oamenii să părăsească grupuri „violente de extrema dreaptă”, conform CNN.

Noile mesaje par să facă parte din ultima campanie a Facebook de a elimina conținutul extremist de pe platforma sa.

„Acest test face parte din munca noastră mai amplă de a evalua modalități de a oferi resurse și sprijin persoanelor de pe Facebook care ar fi putut interacționa sau au fost expuse conținutului extremist sau ar putea cunoaște pe cineva care este într-o categorie de risc”, a afirmat Facebook într-un comunicat remis Insider.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Compania condusă de Mark Zuckerberg a precizat de asemenea că „lucrează alături ONG-uri și persoane din mediul academic în această privință”.

Potrivit unei știri a agenției Reuters, testul face din angajamentul Facebook față de așa numita campanie „Christchurch Call to Action” care urmărește să elimine conținutul extremist din mediul online.

Aceasta a fost creată la două luni după atacul din 2019 asupra unei moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, soldat cu 17 victime și difuzat live pe Facebook de către criminal.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Facebook s-a confruntat cu critici puternice în ultimul timp pentru că nu ia suficiente măsuri pentru eliminarea conținutului extremist de pe platforma sa, mai ales după atacul asupra Capitoliului american din data de 6 ianuarie a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
extremism