Pinterest interzice orice fel de publicitate asociată pierderii în greutate

Pinterest interzice orice fel de publicitate asociată pierderii în greutate
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2021

Rețeaua socială Pinterest, pe care utilizatorii partajează fotografii din domeniile lor de interes, a anunțat că interzice orice fel de conținut publicitar asociat scăderii în greutate, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Începând de la 1 iulie 2021, Pinterest își actualizează politicile în materie de publicitate pentru a interzice toate anunțurile care conțin text sau imagini legate de pierderea în greutate", a indicat într-un comunicat platforma, care susține că are 475 de milioane de utilizatori activi, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

"Doar reclamele care promovează obiceiuri și stiluri de viață sănătoase sau servicii și produse de fitness vor continua să fie autorizate, atât timp cât nu sunt axate pe scăderea în greutate", se precizează în comunicat.

Orice text, imagine sau mărturie legate de pierderea în greutate, produse dietetice și produsele "care trebuie purtate sau aplicate pe piele ce pretind că permit scăderea în greutate" sunt interzise pe această rețea socială.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Orice conținut "care idealizează sau denigrează anumite tipuri de morfologii" și orice referire la "indicele de masă corporală (IMC) sau indici similari" este, de asemenea, interzis.

Acesta este un pas major în demersul prin care se dorește prioritizarea sănătății mintale și fizice a utilizatorilor. "Vrem ca aceștia să se poată simți liberi să fie ei înșiși pe Pinterest și să celebreze diversitatea trupurilor, indiferent de forma sau de dimensiunea lor", a declarat Sarah Bromma, responsabilă de coordonarea politicilor în cadrul Pinterest, citată în comunicat.

Asociația Națională pentru Tulburări Alimentare (NEDA) din Statele Unite, asociată acestei schimbări a politicii publicitare, și-a exprimat speranța că inițiativa "încurajează alte organizații și companii să reflecteze asupra pericolului potențial reprezentat de anumite mesaje publicitare", determinându-le "să stabilească noi politici care să permită o schimbare reală".

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Pinterest a indicat că această decizie se înscrie într-un demers deja inițiat în materie de publicitate, rețeaua socială interzicând "în urmă cu mult timp "body shaming" (criticile referitoare la aspectul fizic al unei persoane - n.a.) și textele care conțin apologii la adresa slăbitului în exces și a dietelor foarte drastice".

Platforma a precizat că orice căutare a unor cuvinte-cheie asociate tulburărilor alimentare este "blocată automat, trimițând utilizatorul către o organizație care poate oferi ajutor". 

viewscnt
Afla mai multe despre
pinterest
greutate
reclame