Facebook vrea să reconstruiască și să schimbe structura organizatorică a serviciului de chat din Instagram

Facebook vrea să reconstruiască și să schimbe structura organizatorică a serviciului de chat din Instagram
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 aug 2019

Instagram Direct Messages se va baza din toate punctele de vedere pe Facebook Messenger, într-o mutare menită să ofere și mai mult control șefilor Facebook asupra Instagram.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook va reconstrui funcția de chat din Instagram, numită Direct Messages, folosind tehnologia din Facebook Messenger. Practic, utilizatorii Instagram vor comunica cu Facebook Messenger, dar sub brandul Direct Messages.

Utilizatorii Instagram nu vor observa nicio schimbare în urma trecerii la tehnologia Facebook Messenger, întrucât interfața serviciului nu se va modifica.

Mutarea este parte a planului companiei de a face cele trei aplicații de chat pe care le deține, Direct Messages din Instagram, WhatsApp și Facebook Messenger, să comunice între ele.

Facebook oferă milioane de dolari site-urilor de știri pentru a le licenția conținutul CITEȘTE ȘI Facebook oferă milioane de dolari site-urilor de știri pentru a le licenția conținutul

Pe de altă parte, Facebook va profita de planurile pentru interoperabilitatea serviciilor sale de chat pentru a-și extinde și mai mult controlul asupra Instagram. De acum înainte, divizia care se ocupă de Direct Messages din Instagram va fi subordonată echipei responsabile cu dezvoltarea Facebook Messenger.

Din luna martie, toate produsele deținute de Facebook au trecut în subordinea directă a lui Mark Zuckerberg. Lupta pentru control s-a  încheiat cu demisile foștilor șefi și totodată fondatori ai Instagram și WhatsApp, nemulțumiți de direcția trasată de Facebook.

Mutarea celor de la Facebook ridică semne de întrebare privind viitorul WhatsApp, aplicație care, până acum, a funcționat cu o anumită independență și a fost scutită de unele modificări pe care Facebook le-a făcut la celelalte produse în vederea monetizării, dar în detrimentul experienței utilizatorilor.

Planurile Facebook de a accesa și folosi datele utilizatorilor de WhatsApp au fost blocate de autorități europene anul trecut, însă interoperabilitatea serviciilor de chat ar putea ajuta compania americană se depășească această piedică.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
whatsapp
mark zuckerberg
facebook messenger