Facilitate distinctivă a lui iPhone 14 Pro ar urma să fie disponibilă pe toate versiunile de iPhone 15

Facilitate distinctivă a lui iPhone 14 Pro ar urma să fie disponibilă pe toate versiunile de iPhone 15
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 sep 2022

Dynamic Island, secțiunea de notificări care maschează bretonul celor două versiuni Pro din seria iPhone 14 ar putea să fie, de anul viitor, prezentă pe toate modelele din cadrul următoarei serii de smartphone-uri Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Este de așteptat ca cea mai notabilă noutate software pe care Apple a lansat-o anul acesta pentru modelele iPhone 14 Pro, Dynamic Island, să ajungă anul viitor pe toate modelele ce vor compune seria iPhone 15, susține analistul Ross Young.

Dynamic Island este numele dat de Apple pentru noua zona din jurul bretonului, care-și schimbă forma pentru a acomoda diverse notificări și informații. Printr-un update viitor, aceasta va afișa și ceea ce Apple numește Live Activities - notificări ale căror informații se modifică în timp real, precum estimările pentru livrări sau scorurilor meciurilor din sport.

Microtranzacțiile din ecosistemul Apple s-au scumpit cu 40% în ultimul an CITEȘTE ȘI Microtranzacțiile din ecosistemul Apple s-au scumpit cu 40% în ultimul an

Dincolo de utilitatea adusă, este clar că Dynamic Island a fost gândită și ca o cale de mascare a bretonului - zona neagră din partea de sus a ecranului, unde sunt găzduite camera foto frontală și sistemului Face ID.

Dacă într-adevăr toate modelele din seria iPhone 15 vor oferi funcția Dynamic Island, asta înseamnă automat că toate cele patru vor avea noul breton mai mic, care anul acesta a apărut doar pe modelele Pro de iPhone 14. Dynamic Island a devenit posibilă doar după ce Apple a micșorat bretonul.

Extinderea disponibilității Dynamic Island nu ar trebui să fie o mare surpriză. Apple are obiceiul de a veni cu noutăți mai întâi pentru modelele mai scumpe de iPhone, pentru ca apoi să le implementeze și pe celelalte modele.

Altfel, bretonul mai mic și Dynamic Island nu pot fi altceva decât un pas intermediar până când bretonul va dispărea complet. Apple și ceilalți producători de smartphone-uri urmăresc să ascundă complet elementele care creează așa-zisul breton. Asta va fi mai dificil la iPhone, pentru că, spre deosebire de celelalte smartphone-uri, acesta are și modulul FaceID lângă camera foto frontală.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14 pro
iphone 15