Fluxul personalizat de informații din Google Maps, disponibil și în România

Fluxul personalizat de informații din Google Maps, disponibil și în România
scris 12 dec 2018

Google anunță extinderea disponibilității funcției For You din Google Maps, care va putea fi folosită și în România.

În luna mai a acestui an, în cadrul Google I/O, compania americană anunța o funcție socială pentru Google Maps. O lună mai târziu a fost lansată pentru doar câteva țări, iar acum disponibilitatea acesteia este extinsă la nivel global.

For You se dorește a fi un flux personalizat de informații similar din anumite puncte de vedere feed-ului din Facebook. Utilizatorii pot da Follow anumitor locuri, magazine sau restaurante, iar noutățile legate de acestea vor apărea în tab-ul For You.

Instagram lansează o funcție de comunicare vocală CITEȘTE ȘI Instagram lansează o funcție de comunicare vocală

La capătul celălalt al relației, proprietarii pot folosi profilul business de Google Maps pentru a adăuga informații comerciale și pentru a-și promova afacerile. Aceste informații vor apărea atât în pagina dedicată business-ului respectiv, cât și în tab-ul For You al celor care au dat follow.

Pe de o parte, noua funcție poate fi folosită de business-uri pentru fidelizarea clienților, iar pe de altă parte utilizatorii pot descoperi locuri interesante în apropiere - funcție utilă în special în vacanțe sau deplasări.

Tab-ul For You din aplicația de Android va deveni în zilele următoare activ în peste 130 de țări, printre care și România. Totodată facilitatea este lansată și pe iOS, unde va fi disponibilă în 40 de țări.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
maps