Forbes: Mark Zuckerberg a devenit al cincilea cel mai bogat om din lume

Forbes: Mark Zuckerberg a devenit al cincilea cel mai bogat om din lume
scris 3 feb 2016

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a devenit al cincilea cel mai bogat om din lume, cu o avere de aproximativ 50 de miliarde de dolari, depășindu-l pe Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, potrivit Forbes.

Averea lui Bezos este estimată la 48,9 miliarde de dolari.

La finele lunii ianuarie, Zuckerberg urcase pe poziția a șasea în topul celor mai bogate persoane, depășindu-i pe frații Charles și David Koch, acționari ai companiei americane Koch Industries, după ce Facebook a raportat rezultate financiare peste așteptările analiștilor, ceea ce a făcut ca titluri companiei să devină mai atrăgătoare pentru investitori. Astfel, acțiunile Facebook au urcat cu circa 20% de pe 27 ianuarie, când au fost publicate rezultatele.

Veniturile Facebook au crescut anul trecut cu 44%, la aproape 18 miliarde de dolari, iar numărul de utilizatori a urcat cu 14%, la 1,6 miliarde. În ultimul trimestru, veniturile au crescut cu 52%, la 5,8 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a atins nivelul record de 1,5 miliarde de dolari.

Microsoft vrea să construiască un centru de date subacvatic și a testat deja un prototip CITEȘTE ȘI Microsoft vrea să construiască un centru de date subacvatic și a testat deja un prototip

Pe de altă parte, rezultatele financiare înregistrate de Amazon în ultimul trimestru din 2015 au dezamăgit analiștii, ceea ce a făcut ca titluri companiei să piardă circa 13% din valoare din 28 ianuarie, când au fost raportate rezultatele. Veniturile au însumat 29,3 de miliarde de dolari înn perioada octombrie-decembrie, în timp ce analiștii anticipau 36 de miliarde de dolari. Totodată, profitul a fost de 1 dolar/acțiune, sub estimările analiștilor, de 1,56 dolari/acțiune.

Ieri, acțiunile Facebook au scăzut ușor, cu 0,5%, în timp ce titlurile Amazon au înregistrat un declin de circa 4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
zuckerberg
ceo
bezos
forbes
avere
facebook
amazonn
bogat