Fortis, care a preluat studioul românesc Metagame, caută zeci de programatori și specialiști în jocuri video în România

Fortis, care a preluat studioul românesc Metagame, caută zeci de programatori și specialiști în jocuri video în România
scris 31 oct 2022

Fortis, dezvoltator și publisher american de jocuri video, condus de fostul șef al WB Games, divizia de jocuri a gigantului Warner Bros., care a achiziționat studioul local de jocuri Metagame, fondat de românii Dan Teodorescu, Daniel Nay și artistul ilustrator Noper, pe numele real Radu Pop, caută zeci de programatori și specialiști în jocuri video în România.

În 2021 dezvoltatorul românesc de jocuri video a avut o cifră de afaceri de peste 3,5 milioane de lei și un profit de 552.994 lei.

DECIZIE Elena Udrea rămâne în închisoare. Pierde ultima șansă CITEȘTE ȘI DECIZIE Elena Udrea rămâne în închisoare. Pierde ultima șansă

Înființată la București în 2016, Metagames Studios are în portofoliu jocurile Tap Busters și Zombieland, un idle-RPG bazat pe personajele filmului cu același nume.

Metagame avea în 2021 un număr mediu de 7 angajați. Shawn Foust spune că Fortis are în plan să atragă între 60 și 100 de noi angajați în studioul cu sediul în București.

“Oportunitatea de a crește este cu adevărat substanțială. Nu a fost vorba doar de a prelua o echipă mică și de rămâne cu o echipă mică. Ideea este că putem construi și am putea trece de la 15 la 20 de oameni la 60 sau 100 de oameni în următorii ani în România. Echipa din România face o treabă grozavă. Suntem foarte interesați să căutăm mai mulți oameni care să lucreze cu și în jurul acestei echipe. Noi angajăm oriunde. Adevărata întrebare este, câți români vor să vină să lucreze cu noi? Adică nu este vorba despre lipsa locurilor de muncă la noi. Este foarte important să găsim oamenii potriviți care doresc să lucreze după modelului nostru, care este puțin diferit. Suntem un studio global. Avem un birou aici, în București. Angajații pot merge la acel birou, dar nu este obligatoriu. Deci, oamenii lucrează în general de la distanță și întrebarea este dacă oamenii vor sau nu să fie parte dintr-un astfel de mediu și dacă vor sau nu să lucreze la tipul de jocuri și conținut îl facem. Așa, studioul însuși (n.r. Fortis) ar dori să angajeze sute de oameni în următorul an. Și dacă un număr mare dintre va veni din România, asta ar fi grozav pentru noi”, explică Shawn Foust pentru StartUp Cafe

Fortis este deținută integral de Las Vegas Sands, printre cei mai mari operatori de cazinouri din lume, având în portofoliu, printre altele, cazinourile Marina Bay Sands (Singapore), The Venetian Macao și Sands Macao în Macao, China.

Din echipa fondatoare fac parte Steven Chiang, președintele Fortis și fost vicepreședinte executiv pentru studiourile globale la WB Games, Shawn Foust, directorul operațional al Fortis, fost director executiv al WB Games și CEO al Plexchat, precum și Calvin Lau, fost lead designer pentru mai multe jocuri de succes, actualmente director de produs la Fortis.

Fortis, care a preluat studioul românesc Metagame, caută zeci de programatori și specialiști în jocuri video în România

Fortis și-a construit portofoliul de start achiziționând Metagame în România și studiourile de jocuri Doppio Games (Portugalia) și Oktagon Games (Brazilia).

Pe lângă cele trei țări, Fortis are echipe în SUA, Marea Britanie și Canada, cu peste 150 de angajați și campanii active de recrutare.

viewscnt
Afla mai multe despre
metagame studios
jocuri video
fortis
preluare
achizitie
dan teodorescu
daniel nay
noper
zombieland
steve chiang