FOTO Google introduce un nou sistem de plăți pentru aplicațiile de smartphone

FOTO Google introduce un nou sistem de plăți pentru aplicațiile de smartphone
scris 12 mai 2019

Google anunță un nou sistem de plăți prin care utilizatorii care nu au sau nu vor să apeleze la card pentru achiziționarea aplicațiilor de smartphone o pot face folosind bani lichizi.

Gigantul american va folosi în piețele emergente un sistem de tranzacții în așteptare, prin care utilizatorii pot iniția pe telefon achiziția unei aplicații, pentru a o plăti ulterior cu cash.

În momentul în care vrea să cumpere o aplicație, utilizatorul va putea alege ca, în loc să introducă datele unui card, să plătească pentru aceasta într-un magazin fizic care suportă sistemul propus de Google.

În acest caz, va fi generat un cod pe care utilizatorul îl va arăta la ghișeu, unde va putea plăti cu bani lichizi. Procesarea ar trebui să dureze 10 minute, însă în condițiile serviciului se arată că în anumite cazuri aceasta ar putea dura și 24 de ore.

Google este departe de Spotify și Apple în ceea ce privește numărul de abonați CITEȘTE ȘI Google este departe de Spotify și Apple în ceea ce privește numărul de abonați

Plata offline este văzută de Google ca o alternativă pentru țările în care cardurile nu se bucură de o adopție mare și unde utilizatorii ce nu dețin un card nu au multe alte posibilități pentru a cumpăra aplicații.

Gigantul american speră ca astfel să mai micșoreze distanța ce-l separă de Apple când vine vorba de veniturile generate de cele două platforme.

În 2018, Google Play Store a generat venituri de 24,8 miliarde de dolari, aproape la jumătate comparativ cu cele 46,6 miliarde de dolari generate pentru dezvoltatori de platforma rivală a celor de la Apple.

În 10 ani de când există, App Store a adus venituri totale de 120 de miliarde de dolari pentru developeri, anunța Apple în prima lună a acestui an.

Sensor Tower estimează că piața aplicațiilor pentru smartphone-uri și tablete va ajunge până în 2023 la 156 de miliarde de dolari.

FOTO Google introduce un nou sistem de plăți pentru aplicațiile de smartphone

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
aplicatii
plati