FOTO Google va permite ștergerea automată a istoricului datelor personale

FOTO Google va permite ștergerea automată a istoricului datelor personale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mai 2019

Google va lansa o facilitate care va permite ștergerea automată, după un anumit interval, a informațiilor de localizare și a istoricului din aplicații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google stochează toate informațiile pe care utilizatorii le generează prin intermediul smartphone-urilor și a aplicațiilor folosite. Datele personale din aplicații precum Gmail sau Google Maps sunt folosite, spune Google, pentru a-și îmbunătăți serviciile.

Politica gigantului american i-a atras în ultimii ani o serie întreagă de critici, în special după ce s-a aflat că datele de localizare sunt uneori salvate oricum, indiferent dacă sunt sau nu activate de către utilizatori.

Pentru a mai detensiona situația, Google anunță acum că va lansa o serie întreagă de opțiuni care le va oferi utilizatorilor un mai bun control asupra datelor personale pe care compania le salvează pe serverele proprii și le folosește inclusiv în scopuri de marketing.

UiPath, devenit cel mai valoros startup din domeniul AI, urmărește extinderea operațiunilor, inclusiv prin achiziții strategice CITEȘTE ȘI UiPath, devenit cel mai valoros startup din domeniul AI, urmărește extinderea operațiunilor, inclusiv prin achiziții strategice

Pentru început, Google va lansa în cursul următoarelor săptămâni o opțiune care le va permite utilizatorilor să activeze ștergerea automat a informațiilor personale după un anumit interval de tip.

Utilizatorii vor putea alege ca ștergerea să aibă loc în cazul datelor mai vechi de 3 luni sau mai vechi de 18 luni.

Această facilitate va avea în vedere atât datele privind localizarea, cât și istoricul căutărilor web și cel al datelor din aplicațiile de smartphone.

Google încearcă astfel să evite scandaluri mai ample privind încălcarea intimității utilizatorilor săi, așa cum a pățit Facebook în ultimii doi ani.

FOTO Google va permite ștergerea automată a istoricului datelor personale

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
aplicatii
localizare