FOTO LG ar putea fabrica un smartphone cu 16 camere foto

FOTO LG ar putea fabrica un smartphone cu 16 camere foto
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2018

Sud-coreenii de la LG au înregistrat un brevet care descrie modul de funcționare al unui sistem foto compus din 16 camere ce poate fi integrat într-un telefon mobil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mereu aflați în căutarea unor artificii tehnice care să le confere un atu în promovarea produsului, producătorii de telefoane au renunțat să alerge după megapixeli și încearcă acum să-și doteze smartphone-urile cu cât mai multe camere.

La ora actuală, limita pare să fie de patru camere într-un singur sistem foto. Însă, dacă brevetul înregistrat de LG se transformă în realitate, înseamnă numărul camerelor foto de pe un telefon va fi pe viitor limitat doar de dimensiunile acestuia.

Brevetul celor de la LG creionează un sistem foto compus din nu mai puțin 16 camere. Toate camerele foto ar urma să fie montate pe spatele telefonului, într-o matrice 4 x 4.

FOTO Asus lansează două noi laptopuri de gaming pe piața românească CITEȘTE ȘI FOTO Asus lansează două noi laptopuri de gaming pe piața românească

Conform descrierii care însoțește brevetul, telefonul ar putea salva imagini din mai multe perspective în urma unei singure declanșări. Ar putea, de asemenea, filma în format 3D și ar fi posibilă manipularea fotografiilor cu ajutorul AI-ului.

În momentul apăsării declanșatorului, sunt capturate imagini separate cu cele 16 camere. Utilizatorul poate alege cea mai potrivită fotografie din cele realizate sau poate opta pentru procesarea acestora într-o singură imagine.

Brevetul mai menționează faptul că inteligența artificială va ajuta utilizatorul să realizeze rapid modificări importante ale fotografiilor, precum înlocuirea feței unei persoane cu fața aceleiași persoane dintr-o fotografie în care a ieșit mai bine.

FOTO Facebook lansează Watch Party la nivelul întregii rețele CITEȘTE ȘI FOTO Facebook lansează Watch Party la nivelul întregii rețele

Interesant este că nu există una sau mai multe camere frontale pentru selfie-uri. În schimb, se folosește o oglindă care va facilita realizarea selfie-urilor cu ajutorul celor 16 camere foto de pe spate.

Deocamdată, cu cele mai multe camere foto se poate lăuda Galaxy A9, smartphone dotat cu patru camere. Până la finele anului, însă, ar putea apărea un telefon cu cinci camere, produs de Nokia.

FOTO LG ar putea fabrica un smartphone cu 16 camere foto

viewscnt
Afla mai multe despre
foto
smartphone
lg