FOTO Samsung a prezentat primul televizor modular

FOTO Samsung a prezentat primul televizor modular
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 ian 2018

Producătorul coreean Samsung a venit CES 2018 cu primul televizor ce poate fi personalizat prin intermediul modulelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare târg de electronice din lume, care va fi deschis publicului din 9 ianuarie, și-a prezentat deja o parte din produsele cu care producătorii vor să impresioneze anul acesta. Printre acestea se numără ceea ce reprezentanții Samsung numesc primul televizor modular din lume.

Televizorul se numește The Wall, un nume care trădează ambițiile producătorului coreean de a aduce pe piață un televizor cât un perete, indiferent de mărimea peretelui pe care este montat.

The Wall are la bază tehnologia MicroLED. Ecranul acestuia este format dintr-un număr foarte mare, nefăcut încă public de producător, de LED-uri microscopice care emit lumină individual.

Apple și alte companii din industria tehnologiei ar putea repatria în SUA până la 400 de miliarde de dolari în 2018 CITEȘTE ȘI Apple și alte companii din industria tehnologiei ar putea repatria în SUA până la 400 de miliarde de dolari în 2018

Ca și în cazul televizoarelor OLED, în acest caz nu este nevoie tradiționala iluminare din spate. Fiecare MicroLED emite propria lumină, oferind astfel culori mai bune, un negru mai clar decât televizoarele LCD și o luminozitate incomparabil mai mare.

Versiunea prezentă la CES 2018 are 146 de inch, adică 365 de centimetri diagonală. Însă, fiind vorba de un produs modular, dimensiunea își pierde din relevanță.

Modularitatea constă în faptul că clientul poate alege modulele componente pentru a crea un televizor de orice dimensiune are nevoie. Poate fi un televizor cât tot peretele sau unul care să încapă într-un spațiu anume.

Samsung nu a făcut deocamdată publice alte detalii tehnice și nici nu a spus cât ar putea costa un astfel de televizor. Mai multe informații vor fi anunțate cu ocazia lansării oficiale ce va avea loc în primăvara acestui an.

FOTO Samsung a prezentat primul televizor modular

viewscnt
Afla mai multe despre
televizor
samsung
microled