FOTO WhatsApp testează o versiune pentru tabletele cu Android

FOTO WhatsApp testează o versiune pentru tabletele cu Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2023

O versiune de WhatsApp special optimizată pentru tabletele cu Android, care profită de ecranul mai mare al acestora, tocmai a fost lansată în stadiu beta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Foarte încet, dar sigur, WhatsApp continuă să lucreze la aplicațiile pentru alte platforme decât smartphone-urile, făcând mici progrese în ceea ce privește versiunea dedicată tabletelor cu Android.

Astfel, este disponibilă acum o versiune beta de WhatsApp pentru tabletele cu Android, care beneficiază de o interfață optimizată special pentru ecranul mare al acestora.

FOTO Twitter Blue, disponibil în România. La ce preț CITEȘTE ȘI FOTO Twitter Blue, disponibil în România. La ce preț

Interfața grafică a acestei versiuni are două panouri - unul conține lista de chat-uri, iar celălalt afișează discuțiile propriu-zise. Aceasta interfață poate fi folosită atunci când tableta este ținută în mod landscape.

Asemănătoare versiunilor pentru desktop, această interfață permite selectarea și schimbarea rapidă a conversațiilor, fără a mai fi nevoie de revenirea la lista de chat-uri, ca pe telefon.

FOTO WhatsApp testează o versiune pentru tabletele cu Android

Primele indicii care arătau că WhatsApp a început să lucreze la o versiune dedicată tabletelor cu Android au apărut anul trecut. Progresele par să se facă lent, astfel că nu se știe când va fi disponibilă o versiune finală pentru toți utilizatorii.

Nu se cunoaște nici în ce stadiu se află versiunea pentru iPad, despre care WhatsApp a trimis în ultimul an semnale contradictorii, uneori spunând că vrea să dezvolte o astfel de versiune, alteori lăsând să se înțeleagă că nu este interesată.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
tablete
android