FOTO Xiaomi prezintă un smartphone de gaming cu ecran sensibil la presiune

FOTO Xiaomi prezintă un smartphone de gaming cu ecran sensibil la presiune
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2019

Producătorul chinez Xiaomi a anunțat al doilea smartphone din seria Black Shark, a cărui principală caracteristică este dată sensibilitatea la presiune a ecranului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Black Shark 2 are un ecran OLED de 6,39 inch care, datorită faptului că poate detecta nivele diferite de presiune, permite o configurare specială pentru jocuri (și nu numai).

În fiecare din cele patru colțuri ale ecranului sunt patru zone care pot juca rolul unor butoane, dacă se apasă mai tare decât în mod obișnuit. Practic, zonele respective îndeplinesc o funcție la o atingere normală și altă funcție la o apăsare mai puternică.

Funcționalitatea seamănă ca principiu cu ceea ce Apple oferea prin 3D Touch, doar că diferă  fundamental prin posibilitățile mai răspândite de utilizare a abordării celor de la Xiaomi.

Apple lansează două noi tablete iPad CITEȘTE ȘI Apple lansează două noi tablete iPad

Black Shark 2 are dotările tehnice ale unui flagship, inclusiv un senzor de amprente integrat în ecran, care este produs de Samsung. Același ecran a fost optimizat pentru a îmbunătăți culorile în jocuri și a reduce latența la 43.5 ms.

Smartphone-ul are un chipset Snapdragon 855, 6 / 12 GB memorie RAM, 128 / 256 spațiu de stocare, baterie de 4.000 mAh, două camere foto de 48 MP și 12 MP. Este suportată și încărcarea wireless rapidă cu 27 W.

Disponibil pentru început doar în China, Black Shark 2 va costa aproximativ 480 de dolari (varianta cu 128 GB stocare) respectiv 625 de dolari (versiunea cu 256 GB stocare).

FOTO Xiaomi prezintă un smartphone de gaming cu ecran sensibil la presiune

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
smartphone