După mulți ani de pierderi, restructurări și reorientări, HTC a revenit pe profit

După mulți ani de pierderi, restructurări și reorientări,  HTC a revenit pe profit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mar 2019

După mulți ani de pierderi, restructurări și reorientări, HTC reușit să obțină profit anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul taiwanez HTC a făcut publice rezultatele ultimului trimestru din 2018, în care a obținut un profit de 4,4 miliarde de dolari taiwanezi, adică 125,8 milioane de euro.

Q4 2018, care a fost al patrulea trimestru consecutiv pe profit pentru HTC, a propulsat profitul anual al companiei la 12 miliarde de dolari taiwanezi (346,16 milioane de euro).

Profitul obținut în 2018 de HTC este important deoarece arătă că frământările și lungul șir de probleme ale companiei ar putea fi luat sfârșit, după mai mulți ani consecutivi de pierderi.

Cele mai scumpe iPhone-uri de anul acesta ar putea avea trei camere foto CITEȘTE ȘI Cele mai scumpe iPhone-uri de anul acesta ar putea avea trei camere foto

Cândva unul dintre cei mai apreciați producători de smartphone-uri, HTC și-a văzut business-ul de telefoane afectat grav din cauza concurenței acerbe de pe piață. HTC a dominat piața smartphone-urilor înainte de apariția primului iPhone și a fost producătorul primului smartphone cu Android, HTC Dream.

HTC a fost și unul dintre cei mai importanți parteneri Google, contribuind la popularizarea Android-ului în primii ani de existență ai acestuia.

Dificultățile de pe piața smartphone-urilor au determinat HTC să-și îndrepte atenția către alte piețe, compania fiind mai focusată în ultimii ani pe realitatea virtuală, unde are casca Vive. HTC s-a arătat interesată și de blockchain, lansând Exodus 1, smartphone cu suport pentru această tehnologie și pentru monedele virtuale.

În septembrie 2017, Google a cumpărat divizia de smartphone-uri a HTC cu 1,1 miliarde de dolari, pentru a folosi brevetele și inginerii companiei în scopul creării propriei divizii de hardware.

Chiar și în urma acestei tranzacții, HTC nu a renunțat completând la smartphone-uri, păstrându-și brandul sub care încă mai lansează produse,1 dar nu într-un ritm la fel de accelerat.

viewscnt
Afla mai multe despre
htc
smartphone
realitate virtuala