Foxconn, furnizorul Apple, investește 500 milioane de dolari într-o nouă fabrică în India

Foxconn, furnizorul Apple, investește 500 milioane de dolari într-o nouă fabrică în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2023

Foxconn, principalul furnizor al Apple Inc, va investi 500 de milioane de dolari pentru înființarea unei fabrici de producție în Telangana, un stat din sudul Indiei, a anunțat, într-un mesaj pe Twitter, K. T. Rama Rao, ministrul pentru Tehnologia Informației din Telangana, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În prima fază, investiția va crea 25.000 de locuri de muncă, a declarat K. T. Rama Rao.

ChatGPT lansează plugin-urile pentru abonați CITEȘTE ȘI ChatGPT lansează plugin-urile pentru abonați

În martie, Reuters anunța că Foxconn a obținut o comandă pentru a fabrica AirPods pentru Apple și intenționează să construiască o uzină în India pentru a produce diverse dispozitive, scrie Agerpres.

Apple, cea mai mare companie americană în funcție de capitalizarea de piață, a lansat primul magazin online în India în 2020. Conform analiștilor, India, a doua piață globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de țări ca Mexic și Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane ce încearcă să-și diversifice producția și să-și reducă dependența de China.

În martie, Foxconn a obținut aprobarea autorităților din Karnataka (sudul Indiei) pentru o investiție de 968 de milioane de dolari.

Recent, șeful Apple, Tim Cook a declarat că firma americană se pregătește pentru vânzări record de telefoane iPhone în al doilea trimestru, grație în parte noilor utilizatori de pe piețe precum India, unde Cook a călătorit recent pentru a deschide primele magazine marca Apple.

"Suntem încântați de performanțele noastre pe piețele emergente. Am înregistrat valori record cu privire la baza de telefoane iPhone instalate pe fiecare segment geografic", a spus el, adăugând că problemele de pe lanțurile de aprovizionare au dispărut. "Nu am mai avut deloc probleme în aprovizionarea cu materiale în primul trimestru pentru toate produsele", a adăugat Cook.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
apple
india