Producătorul chinez de smartphone-uri Oppo își închide unitatea de design al cipurilor, din cauza incertitudinilor economice

Producătorul chinez de smartphone-uri Oppo își închide unitatea de design al cipurilor, din cauza incertitudinilor economice
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2023

Producătorul chinez de smartphone-uri Oppo a declarat că își va închide unitatea de design al cipurilor, invocând incertitudinile din economia globală și din industria smartphone-urilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania, una dintre cele mai vândute mărci autohtone de smartphone-uri din China, a declarat că va înceta operațiunile unității sale Zeku, pe care a înființat-o în 2019.

Un bug Facebook trimitea automat cereri de prietenie CITEȘTE ȘI Un bug Facebook trimitea automat cereri de prietenie

Produsele acesteia includ cipul MariSilicon X, care este o unitate de procesare neuronală (NPU) care îmbunătățește imaginile pentru videoclipuri și fotografii realizate pe smartphone-uri.

”Din cauza incertitudinilor din economia globală și din industria smartphone-urilor, trebuie să facem ajustări dificile pentru dezvoltarea pe termen lung”, a spus un reprezentant al companiei.

Piața de smartphone-uri din China, cea mai mare din lume, se luptă să-și revină dintr-una dintre cele mai grave scăderi înregistrate vreodată, deoarece consumatorii conștienți de costuri continuă să se ferească de achizițiile mari chiar și după ridicarea restricțiilor pentru zero Covid de către țară.

În 2022, livrările de smartphone-uri au scăzut cu 14%, iar livrările totale de unități au scăzut sub 300 de milioane pentru prima dată într-un deceniu.

În primul trimestru, livrările totale de smartphone-uri au scăzut cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 67,2 milioane de unități, cel mai mic total trimestrial din 2013, a declarat luna trecută firma de cercetare Canalys.

Oppo și rivalii săi chinezi, cum ar fi Xiaomi, au înființat unități interne de proiectare a cipurilor, după ce SUA a paralizat divizia de smartphone-uri a Huawei Technologies cu sancțiuni care au împiedicat-o să se aprovizioneze componente cheie.

Oppo este deținută de BBK Electronics, care deține și Vivo, un alt brand chinezesc de smartphone-uri cu vânzări mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
oppo
cipuril