Foxconn va produce iPhone-uri în India

Foxconn va produce iPhone-uri în India
scris 17 apr 2019

Începând de anul acesta, o parte din producția în masă a iPhone-urilor va fi realizată de Foxconn în India.

Șeful Foxconn, Terry Gou, a anunțat după o întâlnire cu Primul Ministru indian Narendra Modi că producția de iPhone a companiei Taiwaneze se va muta în parte din China în India. Până acum, Foxconn producea iPhone-uri doar în China.

Mutarea celor de la Foxconn va duce la producerea în India și a unora dintre cele mai noi modele de iPhone, după ce Apple a început deja de câțiva ani să dezvolte în India modele mai vechi.

Înainte de a da drumul producției în masă, Foxconn va realiza un test de producție a noilor modele de iPhone în afară orașului Chennai din sudul Indiei.

În urma unei investiții inițiale estimate la 300 de milioane de dolari, producția din India ar urma să servească la momentul lansării noilor iPhone-uri din această toamnă atât piața locală, cât și exporturile.

Microsoft ar putea lansa un rival pentru AirPods CITEȘTE ȘI Microsoft ar putea lansa un rival pentru AirPods

În vreme ce China stagnează, India devenit piața smartphone-urilor cu cea mai mare creștere. Din cauza prețurilor mari, Apple nu se află în topul celor mai populari producători de smartphone-uri în India.

Producția locală a dispozitivelor sale, va ajuta însă Apple să evite impozitul de 20% perceput de India pentru importuri.

Pe lângă saturarea pieței, costul cu forța de muncă este de trei ori mai mare în China decât în India pentru Foxconn, susțin analiștii. Spre deosebire de China, India este încă o piață emergentă, cu potențial mare de creștere.

Foxconn mai deține două fabrici în India, unde produce dispozitive pentru Nokia și Xiaomi.

Pe de altă parte, reducerea dependenței de China ar putea ajuta Apple în războiul comercial dintre această țară și Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
iphone
india
apple