Funcția Watch Party este folosită pentru a viziona filme piratate pe grupurile de Facebook

Funcția Watch Party este folosită pentru a viziona filme piratate pe grupurile de Facebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 apr 2019

O investigație jurnalistică a descoperit că recent lansata funcție Watch Party este folosită pe unele grupuri de Facebook pentru vizionarea în grup a unor filme și seriale pentru care nu sunt respectate drepturile de autor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Publicația americană Business Insider a scos la lumină faptul că există mai multe grupuri de Facebook în cadrul cărora utilizatorii vizionează împreună filme piratate, folosind în acest scop funcția Watch Party.

Lansată la nivel global în 2018, Watch Party este o facilitate care le permite utilizatorilor să vizioneze conținut video în același timp și să comenteze pe marginea acestuia.

Inevitabil, nu tot conținutul vizionat prin Watch Party are drepturile de difuzare necesare, ceea ce face ca Facebook intre din nou în vizorul criticilor, de data aceasta pentru facilitarea piratării.

155 de posturi TV emit în format UHD. Situația din România CITEȘTE ȘI 155 de posturi TV emit în format UHD. Situația din România

Facebook ar fi preferat ca utilizatorii săi să folosească în principal funcția Watch Party pentru a urmări clipurile filmate cu telefonul, disponibile din belșug în cadrul rețelei.

Grupurile în cauză, care numărau de la câteva mii de membrii, până la peste 100.000 de membrii, au fost eliminate de Facebook în urma acestei investigații.

Lansarea Watch Party a fost însoțită de câteva seriale pentru care Facebook a cumpărat drepturile de difuzare, precum “Buffy” și “Firefly”. Însă, cele câteva seriale achiziționate s-au dovedit insuficiente pentru unii din utilizatorii rețelei sociale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video
piraterie